E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGürsel Tekin CHP'den istifa ettiğini duyurdu!---

Gürsel Tekin CHP'den istifa ettiğini duyurdu!

Gürsel Tekin CHP'den istifa ettiğini duyurdu!
13 Şubat 2024 - 09:45 borsagundem.com

Gürsel Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ettiğini duyurdu.


Eski CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

Gürsel Tekin'in yapmış olduğu açıklama şu şekilde;

"Aziz milletime ve yol arkadaşlarıma,

Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel ilkeleri tüzük ve programında yer almaktadır. Ne yazık ki geçen zamanda CHP çağdaş uygarlığı hedefleyen, Türkiye’de iktidar olma ve halka hizmet etme amacına sahip Atatürkçü ve sosyal demokrat bir parti kimliğinden uzaklaştırılmış,

- Hiçbir objektif koşul, liyakat ve ehliyetin olmadığı,

- Parti içi hemşericilik, gruplaşma, ekipleşme ilişkileri ile makam ve mevkilerin dağıtıldığı,

- Partiye emek veren, partinin iktidar olması için çalışan insanların dışlandığı,

- Türkiye’de iktidar mücadelesi yerine parti içi iktidar mücadelesinin yeğ tutulduğu,

- Parti hukukunun ve partimiz emekçilerinin haklarının yok sayıldığı, Genel Merkezin kendi açıkladığı kural ve talimatlara bile uymadığı, parti hukukuna ve açıklamalarına güvenerek emek sarf eden insanların emeklerinin gasp edildiği,

- İdeoloji, ilke veya düşünce ile oluşan yoldaşlık ruhu yerine ahbap - çavuş, eş, dost, akraba ilişkilerinin her düzeyde belirleyici olduğu bir yapı haline dönüşmüştür.

Partinin her makamında görev alma onuruna erişmiş, her zaman sokakta, halkın içerisinde Türkiye’de iktidar olmak için çalışmış benim için ortaya çıkan bu tablo acı ve üzüntü vericidir.

Bu sebeple,

Gençlik yıllarımdan beri hayatımı adadığım, ilkelerini kalbime mühürlediğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden yine inandığım, uğruna yaşadığım ilkeler bunu emrettiği ve mevcut yapıda çalışma imkanım kalmadığı için büyük bir üzüntüyle istifa ediyorum.

Uğruna hayatımı adadığım ilkeler için çalışmaya devam edeceğim.

Kamuoyuna saygıyla duyururum."

TCMB Başkanı Erkan'ın istifası sonrası Mehmet Şimşek'ten açıklama

 

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti

 

İYİ Parti'de 100 üye istifa etti

 

Battal İlgezdi, CHP'den istifa etti

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • istemiyoruz13 Şubat 2024 12:33

    Kardeşim CHP ye oy veren gerçek Atatürk çü halk kitlesi, sizin gibi düşünen belli cemaatlerin partiyi ele geçirmesi için uğraşan  ve bu konuyu kaşıyan  siyasetçi, gazeteci, tv yorumcusu, tv haber kanalını istemiyor.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM13 Şubat 2024 12:07

    sizin gibilerin dönemi bitti yazık be bırakın partimizi yerinize dünya da saygınlığı daha çok olan eğitimli üç beş yabancı dil bilen kendisini kanıtlamış milyonlarca genç var biraz da o gençler siyaset yapsin 21 senedir  bizi DEM muhtaç ettirdiniz.

  • caner13 Şubat 2024 11:25

    Gürsel Tekin Çay ocağı çalıştırmak ile 500 lÜX Daire nasıl yaptın 

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA13 Şubat 2024 12:14

    Metro Turizim sahibi Galip Öztürk de ankara garında tuvalet işletmeciliği yaparak milyar dolarlık oldu şuan borsa da 10 yakın şirketi işlem görmektedir.

  • ALİ TEL13 Şubat 2024 12:09

    Acaba gerçekmi kardeş .....biz emekli olduk bir tane daha devlette memuruz  bir daire alamadık nasıl oluyorda 500 dairese yapabilmiş.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL13 Şubat 2024 10:59

    Bizim chp de bir koltuğu kaptınmı başarılı lolsun başarısı olmasın  ölene kadar partide siyasete devam yapıyorlar seçimleri 20 senedir kazanamıyoruz hiç utanma diye bir duygu yoktum.bizler 100 senemi iktidara gelemeyeceğiz.Aslında tüm milletvekilleri memurları dahil istifa edip ATATÜRK ün zamanındaki fabrika ayarlarına dönmeli HDP ile ortaklık yapmamalıdır.

  • göreceli mutluluk13 Şubat 2024 10:31

    Yalan. Kılçıdaroğlu 13 yıldan beri söylediklerinizin aynısını yaptı. çok mutluydunuz. Şimdi sizin cenahın elinden gitti diye çok mutsuz mu oldunuz.

  • ali13 Şubat 2024 10:19

    gerçekten bu chp için bir başır git kardeşim partinin başına çöreklendiniz akp sizin gibileri çok seviyor arayıp bulamadığı muhalefet bir gidin ya ak partiye eleştireceğinize kendinize bir bakın bu sizin suçunuz.