E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 17/07/2020---

Günün önemli şirket haberleri 17/07/2020

Günün önemli şirket haberleri 17/07/2020
17 Temmuz 2020 - 09:00 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

PRKME Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi, bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. ile ilişkili şirketlerden Eti Soda Üretim Pazarlama Nakliyat ve Elektrik Üretim A.Ş. arasında 26 Aralık 2019 tarihinde imzalanan kömür alım-satım sözleşmesinin 6 aylık süresinin sona ermesinin ardından, mevcut piyasa koşulları gözetilerek revize edilen sözleşme şartlarına ilişkin gerekli onay süreçlerinin tamamlanması akabinde 16 Temmuz 2020 tarihi itibariyle 1 yıl süreli yeni bir kömür alım-satım sözleşmesi imzalandığını açıkladı.

EREGL Ereğli Demir Çelik, hisse başına brüt 0,23 TL kar payı ödemesi gerçekleştirecek.

PGSUS Pegasus'un toplam yolcu sayısı Haziran ayında yıllık bazda %86,6 azalış ile 0,36 milyon olurken, iç hatlar yolcu sayısı yıllık %75,0, dış hatlar yolcu sayısı ise yıllık %98,2 azalış kaydetti. Toplam yolcu doluluk oranı yıllık 17,7 puan azalış ile %70,9 seviyesinde gerçekleşirken, iç hatlar doluluk oranı yıllık 20,4 puan azalışla %72,4, dış hatlar doluluk oranı yıllık 30,3 puan azalışla %53,6 seviyesinde gerçekleşti.

ODAS Odaş Elektrik'in Alternatif Bank nezdinde daha önce kullanılmış olan uzun vadeli (2025) finansman kredisinin tamamı olan 21.137.560 Euro, kur riskinin azaltmasına yönelik çalışmalar kapsamında TL’na çevrilmiştir. Böylece grubun bünyesinde doğrudan TL cinsinden gelir ve döviz cinsiden kredisi olan bir firma kalmamıştır.

Alarko çevre yolu için imzayı attı

ALARK Alarko Holding'in bağlı ortaklığı Alsim Alarko Sanayi’nin Fas'da üstlenmiş olduğu Tanger-Kenitra demiryolu projesi ile ilgili dava sürecinde, istinaf mahkemesinin gerekçeli kararında, proje kapsamında yapılan işlerle ilgili olarak işveren idare tarafından şirkete toplam 19.144.324,83 MAD (yaklaşık 1.914.000 USD) ödenmesi karara bağlanmıştır. Tarafların üst mahkemeye başvurma hakları bulunmaktadır.

ARDYZ Ard Grup Bilişim, Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve TÜBİTAK tarafından onaylanan FOOD FRİEND (Otonom Akıllı Yemek Tüketimi İzleme ve Kişiselleştirilmiş Geri Bildirim Platformu) projesinde, şirket kendi iş yükümlülüğü paketi kapsamında yapacağı Ar-Ge çalışmaları ve yazılımlar için 1.757.450 TL tutarında pay almak üzere Avrupa Birliğini (EUREKA/ITEA3) temsilen TÜBITAK ile sözleşme imzalamıştır.

SANEL San-El Mühendislik son yıllarda bu faaliyetlerdeki daralma nedeniyle sağlık sektörüne yoğunlaşmış, Eskişehir ve Uşak'ta 2 adet diyaliz merkezi ile satın alma görüşmelerine başlanması kararlaştırmıştır. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde hasta bakım ve tedavi kapasitesi %100 artacaktır. Bunun akabinde yeni satın almalar ve genişleme sürecinin devam etmesi hedeflenmektedir.

DGKLB Doğtaş Kelebek, pandemi sürecinde e-ticaret sektöründe gerçekleşen büyümemin etkileri değerlendirilerek müşterilere websitesi üzerinden alışveriş imkanı getirmiştir. Yurtiçi ve yurtdışında yeni satış kanalları hayata geçirilmeye devam edilmektedir. Alınan aksiyonlar sonucunda satışlarda oluşması öngörülen talep, ek bina yatırımı yapılmadan kapasite kullanımı artırılarak karşılanacaktır. Ayrıca 300 ek personel alımı için gerekli ilanlar yapılmıştır. Şirketin Yönetim Kurulu tarafından söz konusu gelişmeler ve 2 Ocak 2020 tarihinde 1994 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Mobilya Sektöründe KDV oranı %18'den %8'e indirilmesinin satışlar üzerindeki etkilerini yeniden değerlendirilerek 2020 yılı bütçesinin satış hasılatının 1 milyar TL hedefi doğrultusunda yeniden revize edilmesine karar verilmiştir. Şirketin 2020 yılına ilişkin konsolide satış gelirlerinde büyüme hedefi %64-%66, satış kanallarında büyüme hedefi %20-%25 ve konsolide FAVÖK marjı hedefi %14-%15 şeklinde güncellenmiştir. Doğtaş Kelebek hisseleri dün %3,93 yükseliş kaydetmiştir.

AKGUV Akdeniz Güvenlik Hizmetleri A.Ş.'nin 29/06/2020 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda esas sözleşme tadili ve ünvan değişkiliği ile birlikte onaylanan genel kurul kararları 14.07.2020 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edilmiştir. Şirketin yeni ünvanı Akdeniz Yatırım Holding A.Ş. olmuştur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)