E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 07/07/2021---

Günün önemli şirket haberleri 07/07/2021

Günün önemli şirket haberleri 07/07/2021
07 Temmuz 2021 - 08:30 borsagundem.com

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, yeni projeleri, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler... Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

#BEYAZ BEYAZ FİLO – Şirketin Fortune Dergisi tarafından Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yayımlandığı listede 278. sırada yer aldığı açıklandı.

#BERA BERA HOLDİNG – İSO tarafından yayınlanan 2020 Yılı Türkiye'nin İkinci 500 Sanayi Kuruluşu sıralamasında yer alan şirketin grup şirketlerinden Konya Kağıt’ın194., Muratlı Karton’un 208., Divapan Entegre’nin 466., Kompen PVC’nin 447., Golda Gıda’nın ise 418. sırada yer aldığı açıklandı.

Borsa İstanbul'dan bir hisse ve 17 yatırımcıya tedbir

 

#DEVA DEVA HOLDİNG – Tekirdağ, Çerkezköy OSB'de bulunan Üretim Tesislerine yapılacak yatırımlarla ilgili olarak Bakanlık tarafından 388 milyon TL tutarında Yatırım Teşvik Belgesi alındığı açıklandı.

#EKGYO EMLAK KONUT – Şirket ile Bakanlık arasında imzalanan Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İş Birliği Protokolü kapsamında Bakanlık adına şirket tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi işinin sözleşmesinin 133,9 milyon TL bedelle yüklenici Torkam İnşaat ile imzalandığı açıklandı..

#GARAN GARANTİ BANKASI– 380 gün vadeli 250 milyon TL tutarında İTMK ihraç edildi.

#GLYHO GLOBAL YATIRIM HOLDİNG – Sermaye artırımından elde edilecek fonun finansal borç ödemelerinde kullanılmasının planlandığı açıklandı.

#KATMR KATMERCİLER EKİPMAN – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 450 milyon TL’den 1,1 milyar TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.

#KNFRT KONFRUT GIDA – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 33 milyon TL’den 132 milyon TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.

#KONTR KONTROLMATİK – 20 milyon TL sermayeli ve şirketin %25 oranında pay sahibi Plan S Uydu’nun tescil edilerek kurulduğu açıklandı.

BİST duyurdu: 2 hisseye tek fiyat tedbiri

 

#KARSN KARSAN – Şirketin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu otobüs ihalesi için KİK kararına karşı yürütmeyi durdurma talepli olarak iptal davası açtığının açıklanması ve iptal davasının reddine karar verildiği ile karara karşı gerekli yollara başvurulacağının açıklanması sonrasında KİK kararına karşı açılan davada kararın yürütmesinin durdurulmasına karar verildiği ve sürecin devam ettiği açıklandı.

#LOGO LOGO YAZILIM – Şirket tarafından ikinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonunun kurulmasına karar verildiği, İstanbul Portföy  yönetiminde İstanbul Portföy Yönetimi İkinci Logo Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na  %88,63 oranında iştirak etme kararı verildiği Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kurulması için SPK başvuru sürecinin başlatıldığı açıklandı.

#MIPAZ MİLPA – Şirketin Pendik’teki arazinin bir kısmının Hazine’ye orman vasfıyla devri kararına karşı açılan ve 58,2 milyon TL’lik tutarın faiziyle birlikte şirkete ödenmesine ilişkin mahkeme kararına karşı davalı tarafça temyize gidilmesi üzerine, mahkeme tarafından kararın yürütmesinin durdurulduğu ve haklı tazminat talebine karşılık tutarın arsa ya da arazi vasfı güdülerek yeniden belirlenmesi kapsamındaki davanın davada davacılar lehine toplam 85,1 milyon TL tutarında tazminat ödenmesin karar verildiği açıklandı.

#OZGYO ÖZDERİCİ GMYO – Şirketin aktifinde bulunan Nuvo Dragos Projesindeki  17 Adet bağımsız bölümün 20,0 milyon TL’ye satılması konusunda alıcı taraf ile protokol imzalandığı açıklandı.

#OYLUM OYLUM SINAİ YATIRIMLAR – Oylum markalı ürünler için SOKM ile anlaşma sağlandığı ve ilk sevkiyatın gerçekleştiği açıklandı.

Konfrut Gıda, yüzde 300'lük bedelsiz kararı aldı

 

#RALYH RAL YATIRIM HOLDİNG – Şirketin bağlı ortaklığı Hera Teknik ve iş ortaklarıyla TOKİ tarafından düzenlenen İzmir’deki  533 Konut ve 6 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı Çevre Düzenleme İşi" ihalesinin 2 oturum şeklinde yapıldığı ve ihalenin 217,0 milyon TL bedelle şirket uhdesinde kaldığı açıklandı.

#SNGYO SİNPAŞ GMYO 
- Borsa tarafından şirket paylarına 6 Ağustos’a kadar açığa satış, kredili işlem yasağı ve emir değiştirme tedbirleri getirildi.
- Bursa Osmangazi’daki 20.346 m 2 ’lik gayrimenkulün Arı Leasing’e 57 milyon TL’ye satılmasına karar verildiği açıklandı.

#TCELL TURKCELL – Şirketin %100 iştiraki Turkcell Enerji tarafından, Boyut Grup Enerji paylarının tamamının 9,9 milyon dolar bedelle satın alınmasına ilişkin olarak Pay Devir Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

#TIRE MONDİ TİRE KUTSAN – İstanbul Şubesi’nin adresinin değiştiği açıklandı.

Sermayesinin üzerinde kârı olan 16 Borsa 30 şirketi

 

#UZERB UZERTAŞ BOYA – Şirket ile İnnova arasında İnnova tarafından üretilen Green Lack ürünlerinin dağıtılması, satılması ve bu konuda tek yetkili olması amacıyla genel dağıtıcılık sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

#UNLU ÜNLÜ&CO – Aracı Kurumu ile fiyat istikrarı sürecinin sona erdiği açıklandı.

#VAKFN VAKIF FİNANSAL KİRALAMA / #VKFYO VAKIF YATIRIM ORTAKLIĞI – VBTS kapsamında şirket paylarına 19 Temmuz’a kadar tek fiyat işlem yöntemi getirildi.
 
HALKA ARZ

#ESCAR.HE ESCAR FİLO KİRALAMA – Şirket payları Borsa’da Satış Yöntemi ile bugün ve yarın halka arz edilecek.

Filo kiralama şirketi Escar, 7 – 8 Temmuz’da halka arz oluyor

 

#KARYE.HE KARTAL YENİLENEBİLİR ENERJİ – Şirket payları Borsa’da Satış Yöntemi ile 9 – 12  Temmuz’da halka arz edilecek.

Kartal Enerji halka arz oluyor

 

 

#KTSKR KÜTAHYA ŞEKER – Şirket payları yarın Borsa’da işlem görmeye başlayacak.

Kütahya Şeker halka arzı tamamlandı

 

#MANAS.HE MANAS ENERJİ – Şirket payları Borsa’da Satış Yöntemi ile 13 – 14 Temmuz’da halka arz edilecek.

PAY ALIM/SATIM - SERMAYE/ORTAKLIK YAPISI DEĞİŞİM

#BURCE BURÇELİK – Kamil Resa Alsaran tarafından 8.750 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,08’e yükseldi.

#DENGE DENGE HOLDİNG – Şirket sermeyesi yarın 50 milyon TL’den %500 oranında bedelli olarak 250 milyon TL nakden artışla 300 milyon TL’ye yükseltilecek.

#INFO İNFO YATIRIM – Hedef Portföy Kuzey Hisse Senedi Serbest Fon tarafından 1.677.133 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %6,16’ya yükseldi.

#KAREL KAREL ELEKTRONİK – Şirket sermayesinin 58,3 milyon TL’den %242,93 oranında bedelsiz olarak 141,7 milyon TL artışla 200 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

#KNFRT KONFRUT GIDA – Şirket sermayesinin 33 milyon TL’den %300 oranında bedelsiz olarak 99 milyon TL artışla 132 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

#KRVGD KERVAN GIDA – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 91.390 pay 15,49 – 15,50 TL fiyat aralığından geri alındı. 

#MERIT MERİT TURİZM – #NTHOL NET HOLDİNG tarafından 5.364.406 adet MERIT payı alınırken, NTHOL’ün MERIT’teki payı %69,74’e yükseldi.

#MGROS MİGROS – Ninety One UK Ltd. tarafından 32,52 TL fiyattan 126.500 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %4,98’e geriledi.

#NIBAS NİĞBAŞ NİĞDE BETON
- Işıklar İnşaat’ın sahip olduğu NIBAS paylarından %9,45’ine karşılık gelen 5.101.000 adet payın ikincil piyasada ve bu piyasada oluşacak fiyattan satılmasına karar verildiği açıklandı.
- Işıklar Holding’in sahip olduğu NIBAS paylarından %39,76’sına karşılık gelen 21.468.022 adet payın ikincil piyasada ve bu piyasada oluşacak fiyattan satılmasına karar verildiği açıklandı.

#SASA SASA POLYESTER – Merinos Halı tarafından 29,18 – 29,70 TL fiyat aralığından 2.525.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %14,72’ye yükseldi.

#ULUUN ULUSOY UN – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 257.742 adet pay 4,97 – 5,15 TL fiyat aralığından geri alındı. 

#VAKFN VAKIF FİNANS FİNANSAL KİRALAMA – Şirket sermayesi bugün 200 milyon TL’den %25 oranında bedelsiz olarak 50 milyon TL artışla 250 milyon TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 9,32 TL’ye denk gelmekte.

İnfo Yatırım 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzay08 Temmuz 2021 06:30

    Borsamızda güven Mart ve sonrası yapılan Merkez Bankası değişimi ve üretilen yanlış yönetimsel hatalar nedeniyle SOS veriyor.Bu durumdan ancak 2023te kurtuluruz.Durum ekonomide iç açıcı değil.Zam sağanağına tutulduk gidiyoruz.

  • Aytaç Güner08 Temmuz 2021 00:15

    Borsada yabancilara umut bağlayarak yükseliş beklemek dogru bir strateji olmaması gerek diye düşünüyorum. Borsa şirketleri ne zaman enflasyon oranından yüksek temettü dağıtmaya başlarlarsa bizim yerli yatırımcı, döviz tevdiat hesabindan çıkış yaparak hisse senetlerinde seçici alımlara girer diye düşünüyorum. Faiz düşüşüne o zaman şahit oluruz.Borsa da kumar algısı mutlaka güven tazeleyerek kaldirilmalidir.

  • fafa07 Temmuz 2021 14:30

    Bizim borsaya parası olan dolandırıcılar girmese,ne düşer,ne şişer.İstikrara kavuşur.

  • manyak herif07 Temmuz 2021 12:48

    ulan unlu siz var ya.bir de fiyat istikrarırına katılmasaydınız ne olurdu acaba?fiyat istikrarı demek hissenin borsaya arz tarihindeki değerinden aşağıya düştüğünde alım yaparak en azından arz fiyatında bırakmaktır.siz yurttaşlarla dalga mı geçiyorsunuz.bu ne ayak?Ben SPK nın yerinde olsam bunun hesabını sorardım.

  • VS07 Temmuz 2021 09:23

    Unlu ünlü fiyat istikrarı sağladınız mı ki sona erdi diyorsunuz.sizi una bulayıp kızgın yağda kızartmak lazım

  • borsacı07 Temmuz 2021 08:40

    ünlü co nun habere bakarmısınız şakamı bu..fiyat istikrarı sona ermiş..hisse ilk ırzdan bu yana nerdeyse %40 düşmüş..