E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKartal Enerji halka arz oluyor---

Kartal Enerji halka arz oluyor

Kartal Enerji halka arz oluyor
06 Temmuz 2021 - 16:19 borsagundem.com

Türkiye’deki ilk güneş enerjisi santrallerinin yatırımcısı Kartal Enerji halka arz oluyor

Türkiye’nin ilk güneş enerji santrali yatırımcılarından olan Kartal Yenilenebilir Enerji, 4 şehirde (Manisa, Denizli, Aksaray, Sivas), 9 sahada ve 750 dönüm arazi üzerinde, toplam kurulu gücü 41,7 MW olan güneş enerji santrallerinin sahibidir. Işınım değerlerinin yüksek olduğu bu santrallerin kurulumuna 2015 yılında başlanmış ve 2017 yılında tümü tamamlanarak devreye alınmıştır. Bu santraller “Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği” kapsamında üretimlerine devam etmektedir. Yenilenebilir enerji kaynakları destekleme mekanizması dahilinde, 10 sene boyunca 0.133 $/kWh sabit fiyat ile tüm santrallerde üretilen enerji devlet alım garantisi altındadır.  

Yıllık toplam enerji üretim kapasitesi 68.800 MWh olan santrallerin tümünün dizaynı, üretimi maksimum seviyeye çıkarmak için tek eksen güneş izleme sistemi veya mevsimsel açı değişimli sistemler (tracker) ile yapılmıştır. Yapılan bu üretim, yıllık 38.000 hanenin enerji ihtiyacını karşılamakta, aynı zamanda 68.238 ton/yıl karbon salımına engel olurken 166.000 adet/yıl ağacın kesilmesi önlemektedir.

Şirketin, güneş enerjisi santrallerinin tamamı uzaktan izlemeye imkan veren SCADA (“Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama”) sistemlerine sahip olup, elektrik üretimi ve üretilen elektriğin şebekeye aktarılması işlemleri, tek bir merkezden ve gerçek zamanlı olarak takip edilmektedir.

Kartal Yenilenebilir Enerji, sektördeki bilgi ve tecrübesi ışığında, teknolojik gelişmelere olan duyarlılığı ve kendini her zaman yenileyen eğitimli ve kaliteli çalışan kadrosuyla ve verimliliği yüksek projelerle, kurulu gücünü arttırmayı hedeflemektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zek06 Temmuz 2021 21:21

    Yakışır alın alın paranız varsa daireleri arabaları satın alın sonrada aile boyu çadır alın

  • ggg08 Temmuz 2021 13:33

    aynen kardeş. alsınlar adı ustünde kartal yükseklere çıkarıp bi güzel çakar. ondan sonra ağlarlar.