E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 05/07/2021---

Günün önemli şirket haberleri 05/07/2021

Günün önemli şirket haberleri 05/07/2021
05 Temmuz 2021 - 08:35 borsagundem.com

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, yeni projeleri, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler... Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

#ASELS ASELSAN – Şirket ile uluslar arası bir müşterisi arasında yazılım tabanlı telsizlerin ihracatı ile ilgili 13,3 milyon dolar tutarında Yurtdışı Satış Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

Borsada kaybettiren 9 hata

 

#AKSEN AKSA ENERJİ – Şirketin Kurumsal Yönetim Derecelendirme Endeksi'ne giren ilk halka açık elektrik üreticisi olduğu medyada yer aldı.

#ANELE ANEL ELEKTRİK – Proje büyüklüğü 11,5 milyon TL olan TOGG Gemlik Kampüs projesi su işleme tesisi, arıtma tesisi, giriş merkezi ve 3 adet Nizamiye Binası elektrik işlerinin yapılmasına yönelik olarak sözleşme görüşmelerinin tamamlanarak işveren ile ek sözleşme imzalanırken, proje büyüklüğünün 88 milyon TL’ye yükseldiği açıklandı.

#ARDYZ ARD BİLİŞİM – Şirket ile Botaş International arasında Kurumsal Kaynak Planlama yazılımı hizmet alımı sözleşmesinin 405.000 dolar bedelle imzalandığı açıklandı.

#ATATP ATP BİLGİSAYAR – Aracı Kurum ile fiyat istikrarı sürecinin sona erdiği açıklandı.

#AVGYO AVRASYA GMYO – Antalya Alanya’da bulunan dairenin 1 yıllığına aylık 3.500 TL bedelle kiraya verilmesine karar verildiği açıklandı.

#DEVA DEVA HOLDİNG – Rekabet Kurulu tarafından DEVA, Gül Ecza Deposu, Haver Farma İlaç ve Sonuç Ecza Deposu hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısının yapılması sonrasında Rekabet Kurumu tarafından DEVA’ya yaptırım uygulanmamasına karar verildiği açıklandı.

#DENGE DENGE HOLDİNG – Şirket iştiraki Fer Gayrimenkul ile D Vizyon arasında Çin ve Uzak Doğu pazarına yönelik gayrimenkul satış ve pazarlama faaliyetleri konusunda 5,4 milyon dolarlık Satış sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

Yaz rehavetine giren borsada enflasyon rakamları bekleniyor

#DGATE DATAGATE BİLGİSAYAR – TTKOM Grubu ile Sanal TL, Fiziki TL, ankesörlü kart, alternatif kanal distribütörlüğü, kurumsal kanal ve alternatif kanallardaki cihaz dağıtım işlerinin tamamının sona erdiği açıklandı.

#DURDO DURAN DOĞAN BASIM – Gloss & Green üretilen çevreci ve geri dönüştürülebilir metalize kutularının kapasite artışını sağlayacak üretim hattının Türkiye'ye gelişinin tamamlanarak kurulum aşamasına geçildiği açıklandı.

#EDATA E-DATA – Şirket payları bugün Borsa’da işlem görmeye başlayacak.

#ENKAI ENKA İNŞAAT – İzmir Doğal Gaz Kombine Çevrim Santralinde elektrik üretimine tekrar başlandığı açıklandı.

#EREGL EREĞLİ DEMİR ÇELİK – Şirketin 2006 yılındaki Genel Kurul Toplantısının iptali kapsamında açılan davanın 14 Ekim’e ertelendiği açıklandı.

#EGGUB EGE GÜBRE – Haziran ayında açıklanan 20.000 Ton 8 milyon dolarlık ihracat siparişinin, 16.766 Tonluk 6,6 milyon dolarlık kısmının tamamlandığı açıklandı.

#FENER FENERBAHÇE – Futbol A Takımı teknik direktörlüğü için Vitor Pereira ile 2 yıllığına anlaşmaya varıldığı açıklandı.

#INVEO INVEO YATIRIM HOLDİNG – Yatırım Bankası kuruluşuna ilişkin BDDK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#KRVGD KERVAN GIDA – Şirket paylarının geri alınmasına ve 3.000.000 adet pay için 50 milyon TL kaynak ayrılmasına karar verildi.

Borsa İstanbul neden düşüyor?

 

NIBAS NIĞBAŞ NİĞDE BETON – Şırnak- Silopi'de elektrik hatlarının yenilenmesi işi için çeşitli ebatlarda direk ve travers teslimine yönelik işveren Moment Enerji’den 2,0 milyon TL tutarında sipariş alındığı, işin tamamlanma süresinin 75 gün olacağı açıklandı.

#OLMK OLMUKSAN – Pay Alım Teklifi Bilgi Formunun SPK tarafından onaylanmasının ardından Pay Alım Teklifi Başlangıç Tarihinin 5 Temmuz, Pay Alım Teklifi Bitiş Tarihinin ise 26 Temmuz olduğu açıklandı.

#ODAS ODAŞ ELEKTRİK – Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen fonun finansal borç ödemelerinde, Özbekistan’da kurulacak 174 Mw kurulu güce sahip Doğalgaz Çevrim Santrali yatırımı harcamasında ve grup bünyesinde bulunan değerli metal madenciliği alanındaki yatırımların geliştirilmesinde kullanılmasının planlandığı açıklandı.

#QNBFB QNB FİNANSBANK – 273 gün vadeli 469,8 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#QUAGR QUA GRANITE – 500 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#PGSUS PEGASUS – Şirketin %50 iştirak payına sahip olduğu Hitit Bilgisayar’ın halka arzaına ilişkin çalışmalara başlanmasına karar verildiği açıklandı.

Borsa İstanbul yeni hikaye arıyor

 

#RALYH RAL YATIRIM HOLDİNG – Şirketin bağlı ortaklığı Hera Teknik’in TOKİ tarafından düzenlenen Malatya’daki 679 Adet Konut, 18 Adet Dükkan  ve 1 Adet Kafeteryai İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi’ 215,0 milyon TL ile en düşük 7. teklifin verildiği açıklandı.

#SASA SASA POLYESTER – PTA yatırımının finansmanı için 350 milyon dolar karşılığı Euro kadar 2 yıl geri ödemesiz toplam 12 yıl vadeli olması beklenen kredi temini için yetkilendirme anlaşması imzalandığı açıklandı.

#SEKFK ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA – 91 gün vadeli 63,3 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#SERVE SERVE FİLM PRODÜKSİYON – Şirketin iştiraki Kuvva Gıda’nın Superkritik Karbondioksit Ekstrasyon Akiskan teknolojileri konusunda 2000 Litre kapasiteli tesis yatırımı yapılmasına, yatırımlar kapsamında endustriyel kenevir tohumu total ektract üretimi yapılmasına, total kenevir ekstraktı  üretiminin yanı sıra, gül  işleme  ve total ektract üretimi, biberiye işleme  ve total ektract üretimi, kişniş  işleme  ve total ektract üretimi ve kekik işleme  ve total ektract üretimi yapılmasına karar verildiği açıklandı.

#SISE ŞİŞECAM – Macaristan'daki yatırım ile ilgili olarak, şirket bağlı ortaklığı Sisecam Glass’ın %100 pay sahibi olduğu ve sermayesi 177,8 milyon Macar Forint Sisecam Glasspackaging Hungary unvanı ile şirket kurulduğu açıklandı.

#TSGYO TSKB GMYO – Sermaye artırımından elde edilen fonun kısa ve uzun vadeli banka kredilerinin ödemesinde kullanılacağı açıklandı.

#TTKOM TÜRK TELEKOM – JCR Avrasya tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Notunun ‘AAA(Trk)’, Kısa Vadeli Ulusal Notunun ‘A-1+(Trk)’, görünümlerinin ise ‘Stabil’ olarak belirlendiği açıklandı.

Borsacılardan halka açık şirket patronlarına tuzak!

#VAKBN VAKIFBANK– 91 gün vadeli 497 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#YKBNK YAPI KREDİ BANKASI – 147 gün vadeli 502,3 milyon TL tutarında ve 147 gün vadeli 460 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

HALKA ARZ 

#ESCAR.HE ESCAR FİLO KİRALAMA – Şirket payları Borsa’da Satış Yöntemi ile Çarşamba ve Perşembe günü halka arz edilecek.

#KARYE.HE KARTAL YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM – Şirket payları Borsa’da Satış Yöntemi ile 9 – 12  Temmuz’da halka arz edilecek.

#MANAS.HE MANAS ENERJİ YÖNETİMİ – Şirket payları Borsa’da Satış Yöntemi ile 13 – 14 Temmuz’da halka arz edilecek.

#VBTYZ.HE – Şirket payları Borsa’da satış yöntemi ile bugün ve yarın halka arz edilecek.


PAY ALIM/SATIM - SERMAYE/ORTAKLIK YAPISI DEĞİŞİM

#ARCLK ARÇELİK– Şirket paylarının geri alınması kapsamında 100.000 adet pay 31,94 TL fiyattan geri alındı.

#DIRIT DİRİTEKS DİRİLİŞ TEKSTİL – Ersin Ertan Er tarafından 3,90 TL fiyattan 5.243 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,31’e yükseldi.

#TSGYO TSKB GMYO – Şirket sermayesinin 500 milyon TL’den %30 oranında 150 milyon TL nakden artışla 650 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.

#ULUUN ULUSOY UN – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 49.223 adet pay 4,80 – 4,84 TL fiyat aralığından geri alındı.

#UTPYA ÜTOPYA TURİZM – Ahmet Topaloğlu tarafından 270.0000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %4,28’e geriledi.

#VAKFN VAKIF FİNANSAL KİRALAMA – Şirket sermayesi 7 Temmuz’da 200 milyon TL’den %25 oranında bedelsiz olarak 50 milyon TL artışla 250 milyon TL’ye yükseltilecek.

#VKGYO VAKIF GMYO – Şirket sermayesinin 500 milyon TL’den %100 oranında bedelli olarak 500 milyon TL nakden artışla 1 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında rüçhan haklarının kullandırılmasının ardından kalan 37.524.950 adet pay satılarak sermaye artırımı tamamlandı.

#YATAS YATAŞ – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 27.000 adet pay 12,92 – 13,10 TL fiyat aralığından geri alındı.

İnfo Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzay05 Temmuz 2021 22:17

    Bugün yine halka arzlar söz konusu bu dönemde bu halka arzlara Spk izin vermemeli.Millet bu halka arzlarla soyuldu.En büyük örneği G wind.Koç Grubu ile başlayan hisse geri alımları başka şirketlerde söz konusu bu güzel bir gelişme devamı gelmeli.Hisseleri batakta olan Kalkınma Bankası da hisse geri alımı ve bedelsiz hisse dağıtımına geçerek şirketi bir an önce bu rezil rüsva durumdan kurtarmalı pöip çok sıkıntılı bir nokta bu hissede yatırımcıda bu şekilde geliş yok.Karfur bizim şok ülkerde hisselerinde geri alıma geçerek şirketlerin uluslararası kredibilitesini korumalı Koç grubu şirket tarihinde ilk defa geri alım programına gitti.Grup uluslararası işlerin içinde Türkiyenin bir numaralı holdingi kendi kredibilitesini koruma yoluna giderek öncülük etmiş ve doğrusunu yapmıştır.