E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGüney Kore, ABD'den F-35A savaş uçağı alacak---

Güney Kore, ABD'den F-35A savaş uçağı alacak

Güney Kore, ABD'den F-35A savaş uçağı alacak
27 Aralık 2023 - 11:27 borsagundem.com

Güney Kore, ABD'den 20 adet F-35A savaş uçağı alacağını açıkladı

Güney Kore, 20 adet F-35A tipi savaş uçağı satın almak üzere ABD hükümeti ile anlaşma imzaladığını duyurdu.

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Savunma Tedarik Programı Ajansı (DAPA), Kuzey Kore'nin "artan askeri tehditleri" karşısında caydırıcılığın artırılması kapsamında satın alınan uçaklara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, ABD'li havacılık ve savunma şirketi Lockheed Martin tarafından üretilen 20 adet F-35A tipi savaş uçağının satın alınmasına ilişkin anlaşmanın 8 Aralık'ta ABD hükümeti ile imzalandığı belirtildi.

Gelişmiş yüksek performanslı radar ve güvenlik özelliklerine sahip

Savaş uçaklarının 2027'den itibaren teslim edilmeye başlanacağı aktarılan açıklamada, söz konusu uçakların Güney Kore'nin envanterindeki mevcut uçaklara kıyasla gelişmiş yüksek performanslı radar ve güvenlik özelliklerine sahip olduğu kaydedildi.

Güney Kore, 2019-2022 arasında 40 adet F-35A alımı yapmış ve kuş çarpması sonucu ciddi hasar gören 1 uçağı da aralık ayının başında kullanımdan çıkarmıştı.

ABD onaylamıştı

ABD Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) bağlı Savunma Güvenlik ve İşbirliği Ajansından (DSCA) eylülde yapılan yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığının, Güney Kore'ye tahmini 5,06 milyar dolar değerinde mühimmat, destek ekipmanı ve personel eğitimi dahil olmak üzere 25 adede kadar F-35A tipi savaş uçağı ve 26 adede kadar da F-135-PW-100 motoru satılmasına onay verdiği belirtilmişti.

Romanya 32 adet F-35 alacak

 

MSB'den F-35 açıklaması: ABD ile mutabık kaldık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN27 Aralık 2023 16:58

    Güney kore bence salak.Sen artık saaş uçağı yapıyorsun sonra kime karşı kullanacaksın K.Kore ye karşı ABD nin gazina gelme gazını alırlar üç beş tane balistik nükleer silah yedim mi tüm ülken haritadan siliniverirler.

  • Mucise Reis : )27 Aralık 2023 12:23

    Yani siz hava limanlarınızı ABD nin sok modern araçlarına göre yapın. Biz gerektiğinde o hava üslerini kullanırız. siz teknık bakım ekıpman vb eleman yetiştirin kendiniz için.. biz ileride çin yada kuzey kore için kullanıma hazır ahavalimanı ekipman yedek parça ve teknık personel yetiştirir masrafınıda sizlere böylece kilitleriz diyoır abd :D .... peki nedne Türkiye ye f35 vermiyor ?? çünkü istediği araziler konum ve mekanlara bakınca incirlikde f35 e gerek yok. Zaten yunanistan..israil.. ırak, suriye vb isteidği gruplarca hava liman kuracak duruma geliyor ki iran rusya düşmanları abd nin bunlar içinde TC ye gerek duymadı. TV yede uçak vermiyor. yunan girit kıbrık rum,avrupada bi rçok noktada f35 üsleri var