E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
10 Temmuz 2013 - 08:46 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün naeler bekleniyor?

Çin’de haberler kötü… Çin’de küresel ve yerel talepteki zayıflığın bir işareti olarak ihracat ve ithalat Haziran'da beklenmedik şekilde düştü ve ülkede büyüme hızında yavaşlamanın derinleşeceği kaygılarını artırdı. Yüzde 3,7 artması beklenen ihracat yüzde 3,1 azalırken ithalat da önceki ayki %0,7 geri çekilmenin ardından %0,3 düştü.
New York borsası yükselişi 4. Güne taşıdı… ABD’de bu hafta başlayan bilanço sezonu iyimserliği devam ediyor. Şirketlerin tahminlerden daha iyi kâr verileri açıklayacağı beklentisinin yanı sıra ekonomik büyümenin Fed'in teşviklerde azaltıma başlamasıyla baş edebilecek düzeyde olduğu algısının oluşmaya başlaması ile ABD hisse senetleri yükselişe devam etti, S&P500 %0,72, DowJones %0,50 primle kapandı.
ECB Yönetim Kurulu Üyesi Asmussen EURUSD’yi gevşetti… ECB’nin faizleri cari seviyede veya altında tutma taahhütünün 12 ay ileriyi kapsadığını söyleyen Asmussen, gerekmesi halinde uygulamaya konabilecek bir dizi standart ve standart olmayan tedbirleri olduğunu ve yeni uzun vadeli refinansman (LTRO) ihaleleri yapılması olasılığını dışlamadığını bildirdi. LTRO sinyali ile EURUSD hızla 1,28 seviyesi altına geriledi. ECB’den ise faizlere ilişkin süre belirlenmediği açıklaması geldi.
IMF’den büyüme tahminlerine tırpan.. IMF 2013 Dünya Ekonomik Görünüm Raporu açıklandı. Raporda IMF, küresel ekonomi 2013 büyüme tahminini %3,3’ten %3,1’e, 2014 tahminini ise %4’ten %3,8’e geri çekti. Küresel büyümede aşağı yönlü risklerin hakim olmaya devam ettiği belirtilen raporda ayrıca ABD 2013 büyüme beklentisi %1,9’dan %1,7’ye, Çin %8,1’den %7,8’e, Almanya %%0,6’dan %0,3’e düşürüldü. Euro bölgesinde ise %0,4 daralma beklentisi %0,6’ya çıkarıldı. Benzer şekilde ülkelerin 2014 büyüme beklentilerinde de aşağı yönlü revizyonlar yapıldı.
İtalya’ya not darbesi… Standard & Poor's, bozulan finans sistemi ve ekonominin ilerleyen zamanlarda zayıflama ihtimalinin yüksek olmasını gerekçe göstererek, İtalya’nın BBB+ olan kredi notunu BBB seviyesine çekti. Ülkenin kredi notu görünümünün ‘negatif’ olarak belirlenmiş olması da bir indirim daha yapılma olasılığını yansıtıyor.
ABD bankalarının sermaye kuralları zorlaşıyor.. ABD’nin bankacılık regülatörü FDIC ve merkez bankası FED, büyük Amerikan banka holding şirketlerinin, varlıklarının yüzde 5 oranında sermaye tutmasını öneriyor. Bu oran Basel III kurallarının öngördüğü kaldıraç oranının yüzde 2 üzerinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)