E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
02 Temmuz 2013 - 09:01 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

ABD hisseleri primli kapandı… Dün imalat verilerinin Haziran ayında beklenenden hızlı büyümesi ve inşaat harcamalarının artmasıyla S&P500 ve Dow Jones endeksleri günü ortalama %0,35 primle tamamladı. Ancak BIST kapanışına doğru yüzde 1’in üzerinde olan primlerin kapanışa doğru önemli ölçüde eritilmiş olduğunu gördük.
Asya’da karışık seyir… Çin’de problemlerin devam etmesi ile (hem dünkü imalat verileri hem de geçen haftadan bu yana süren nakit sıkışıklığı) Çin ve Hong Kong borsası yüzde 0,30/40 civarı değer kaybında iken ekonomik verileri hoş süprizler yapmaya devam eden Japonya’da hisse senedi piyasasında primler yüzde 1’in üzerinde..
Avrupa’da CDS soruşturması… Avrupa Komisyonu aralarında Citigroup, HSBC, RBS, JP Morgan, Goldman Sachs, BofA’nın da bulunduğu dünyanın en büyük 13 bankasına gizlice iş birliği yaparak 10 trilyon dolarlık kredi türevleri sektöründe rekabete zarar verdiği iddiasıyla soruşturma başlattı. Bu soruşturma yurtdışı piyasaları bankalar öncülüğünde aşağı çekme riski taşıyor.
Çin nakit sıkışıklığına karşı hala temkinli… Geçtiğimiz hafta ülke piyasalarında nakit sıkışıklığının hafiflediğine dair haberler gelmesine rağmen traderler Çin Merkez Bankası'nın bu Salı açık piyasası operasyonlarında bulunmayacağını açıkladı. Banka piyasadan nakit çekmeyerek ve enjeksiyon yapmayarak geçtiğimiz hafta bu düzenli uygulamasını geçici olarak iptal etmişti.
Çin’de temerrüt riskinin artması değerlemeleri aşağı çekiyor… Ekonomi bir yandan yavaşlarken bir yandan da fonlama krizinin yaşanması ile ülkenin temerrüt riski arttığından özellikle banka değerlemeleri aşağı geliyor. Bu da önümüzdeki dönemde Çin borsası açısından aşağı yönlü bir risk oluşturuyor.
Altın 34 ayın dibinden yükseliyor… 1,200 dolar seviyesinin de altına sarkarak 28 Haziran’da 1,180 dolar ile ons başına 34 ayın en düşük fiyat seviyesini gören altın dünden bu yana tepki alımları ile yükselişe devam ediyor. Bu sabah 1,260 dolara dek yükselen altın için ilk direnç 1,270 dolar olmakla beraber yükselişlerin hala satış fırsatı olduğunu düşünmekteyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)