E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGündem Medya Grubu ilk kitabını çıkardı---

Gündem Medya Grubu ilk kitabını çıkardı

Gündem Medya Grubu ilk kitabını çıkardı
04 Haziran 2014 - 06:37 borsagundem.com

Haberde ve dergide lider GMG artık kitapta. Esra Kabaklarlı, ‘Halka arz yoluyla özelleştirilen şirketlerin borsa performansı’nı yazdı, GMG yayınladı

Dünyanın ve Türkiye’nin internete ısındığı günlerde vizyoner 3 gazetecinin ortak girişimiyle dijital ekonomi haberciliğine ‘Merhaba’ diyen Gündem Medya Grubu, yıllar içinde yaptığı ataklarla kulvarında hızlı, güçlü ve rakipsiz olduğunu yayıncılığıyla kanıtladı. Borsa ve finans dünyasının kalbinin attığı Borsagundem.com ve Finansgundem.com ile atılan ilk adımı kısa sürede sigorta sektörünün vazgeçilmez haber portalı haline gelen Sigortagundem.com izledi. Ardından zirveye çıkış atılımları devam etti;  Teknolojigündem.com, Otomobilsayfasi.com, Psmmag.com, ‘Durmak yok, yola devam’ parolasıyla hareket ederken bir an bile olsun teklemeyen, kararsızlık geçirmeyen Gruba dahil oldu. 
Türk ekonomisinin, sermaye piyasalarının internetteki sesi, temsilcisi, yatırımcıların, okurların gözbebeği olan Gündem Medya Grubu, çok geçmeden dijital medya yayıncılığına bu kez ‘yazılı medya’yı ekledi. Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Fortune ile birlikte dağıtılan, patronların, CEO’ların, bakanlıkların, sektör aktörlerinin, üst düzey yetkililerin, çalışanların masalarından eksik olmayan Akıllı Yaşam kısa sürede sigorta dünyasında etkisini fırtına gibi hissettirdi, vazgeçilmez hale geldi. Grubun en taze üyesi olan PSM Dergisi ise, dağıtım ve satış kanalıyla finans dünyasının çok tutulan yayın organı unvanını aldı. Hem de göz açıp kapayıncaya kadar geçen bir zamanda. Kadrosu, içeriği, güçlü kulisler isteyen flaş haberciliği ve ödeme sistemlerinden bankacılığa tüm gelişmeleri sunan, şirketleri, başarıyı ön plana taşıyan PSM Dergisi ‘Bir numara’ olduğunu ilan etti.

GÜNDEM MEDYA GRUBU ‘KİTAP YAYINCILIĞI’NDA

Bu süreç içinde, Borsagundem.com öncülüğünde Türkiye’ye bilinçli yatırımcılar kazandırmak amacıyla finansal okuryazarlık konusundaki etkinlikleri destekleyen,  piyasaların gerçekçi bir hale gelmesi yönündeki çalışmalarıyla Türkiye’nin 2023 vizyonuna katkı veren Gündem Medya Grubu, yeni bir kulvara daha imzasını attı: Kitap Yayıncılığı. “Halka Arz Yöntemiyle Özelleştirilen Şirketlerin Borsa Performansı” kitabı ise ilk gözağrısı. Özünde akademik bir çalışma olan kitabın yazarı Dr. Esra Kabaklarlı, Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu. Yüksek Lisans ve doktorasının adresi ise Selçuk Üniversitesi. Denizbank’ta 3 yıl Managament Trainee olarak görev de yapan Dr. Kabaklarlı, akademisyenlikte karar kılınca Selçuk Üniversitesi kapılarını ardına kadar açmış. Doktora tez araştırması için İngiltere’de Regents University’yi tercih eden Dr. Kabaklarlı’nın ana bilim sahası İktisat Politikası. 



DETAYLI VE FARKLI BİR ARAŞTIRMA

Artık, özelleştirme, etkinlik, verimlilik iktisadı ve genç işsizlik konularında Türkiye’nin sayılı uzmanları arasında gösterilmeye başlanan Dr. Esra Kabaklarlı’nın ‘doçentlik’ hazırlığı sayılan bu eser,  Türk ekonomisinin de o yumuşak karnına parmak basıyor. Halka arz yöntemiyle gerçekleştirilen özelleştirmelerin finansal etkinliklerini “Olay İnceleme Analizi” ile test eden Kabaklarlı, hisse getirilerini de özel sektör işletmeleri ile karşılaştırıyor. Özelleştirme kavramı ve teorilerindeki kafa karışıklığını, görüşleri tek tek analiz masasına yatırarak, amaçları irdeleyerek ortadan kaldıran Dr. Esra Kabaklarlı, özelleştirme yöntemlerini de tüm seçenekleriyle sunuyor. Dünya’da ve Türkiye’deki uygulamaları da ‘karşılaştırma’ şansı verecek netlikte okurlara sunan Dr. Kabaklarlı, Türkiye’de halka arz yoluyla özelleştirilen işletmelerin etkinliklerine istatistiki bilgilerle geniş bir ayırıyor. Türkiye’yi Cumhuriyet öncesi ve sonrası olarak iki ayrı kanalda inceleyen Yazar, telekomünikasyon sektöründeki özelleştirmeleri ayrı bir başlık altında inceliyor. Tabi burada hedef olarak Türk Telekom’u alıyor. Ardından Petrol Ofisi’nin, Tüpraş’ın, Petkim’in karlılık, cari oran, likidite oranı ve istihdam maddeleriyle ekonomik etkinliklerini ve ölçümlerini ele alıyor.

ARİF ÜNVER: IŞIK TUTACAK NİTELİKTE 

Sermaye piyasalarındaki hukuku, görev bilinci, ustalığı ve mücadelesi tartışılmaz bir isim olan Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Başkanı Arif Ünver,  Dr. Esra Kabaklarlı’nın eserinin ‘Sunuş’unda şunları yazıyor: 
“Türkiye’nin geleceği açısından fevkalade önem arz eden sermaye piyasaları gibi bir kavram dahilinde, özelleştirmede halka arz yönteminin performansını masaya yatıran, değerli akademisyenimiz Sn. Esra Kabaklarlı Hanımefendi’nin, sadece teorik bir çalışma olmaktan öte, ülkemiz geleceği açısından yüksek önem derecesine sahip bir eser ortaya koyması bizi son derece memnun etmiştir…
Bu çalışma, bizler gibi sektör profesyonellerine de ışık tutacak niteliktedir. En nihayetinde teorik ve pratik alemi birbirinden ayrı düşünmemek gerekir…”

GURUR DUYULACAK BİR ESER

İşte Gündem Medya Grubu, kitap yayımcılığına, Dr. Esra Kabaklarlı’nın kaleminden çıkan, titiz bir araştırmanın ürünü bu eserle ‘Merhaba’ diyor. İçeriği açısından orijinal ve ilk olan böyle bir kitabı Türk ekonomisine ve borsa dünyasına ilk kez kazandırmanın da gururunu yaşıyor. 
Bu ülkede yaşayan herkese, kamudan özele tüm işletmelere bir tuğla koyan herkese,  Türkiye’nin geleceğine el veren herkese ışık tutacak olan bu kitabın, ülke ekonomisinin can damarı sermaye piyasalarına yapacağı büyük katkıdan dolayı da hiç endişemiz yok, aksine sevincimiz çok…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali ulu04 Haziran 2014 12:51

    asıl bunu spk okusun..millete atılan kazıkları görsün de bidaha izin vermesin bunlara.. klgyo aksen gibi a grubunda olup da attıkları kazıkları...

  • Dursun Ali YAZ04 Haziran 2014 10:03

    Türkiye'deki Halka Arz'ları bu açıdan ele alan ilk eser, hayırlı uğurlu olsun.

  • Öğretm Görevlisi04 Haziran 2014 07:03

    Kervansaray holdingte olup biten on tane dümeni aşama aşama gözönüne sererek bir kitaba çevrmek güzel br çalışma olur. Ceylan dan başlayarak Sis iplikle birleşşiminden sonra Hisse alış satışlarından bilanço oyunlarından herseye kadar on aşamalı analiz gerek. hatta Unv lerde ilgili bölmlerde örnek olarak eğitim kapsamına alınmalı. Uç düzeyde çok sayıda manipulasyonlar okadar aşikarki, borsayı biraz bilen herkes okadar net görüyorki sadece devletin yetkilileri ve kurumları göremiyor. ne kadar ilginç değil mi?