E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGültepe'deki çatışmayla ilgili şok iddialar---

Gültepe'deki çatışmayla ilgili şok iddialar

Gültepe'deki çatışmayla ilgili şok iddialar
15 Nisan 2015 - 06:40 borsagundem.com

Ayışığı Derneği'ne saldırıyı gerçekleştirenler: Dernekte IŞİD'e eleman yetiştiriliyor Ayışığı Derneği: Saldıranlar uyuşturucu ticareti yapıyor

İstanbul Kağıthane’deki Gültepe Mahallesi’nde, Osman Kök, Murat Yavi ve 2 arkadaşı, Ayışığı Derneği binasına önceki gece pompalı tüfek ve silahlarla saldırdı. Dernekte bulunanlardan bazılarının silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, Osman Kök ve Murat Yavi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

1’i çocuk 8 gözaltı

Olayla ilgili biri çocuk 8 kişi gözaltına alındı. 7 kişi sorgulanmak üzere Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. 1 kişi ise çocuk şube müdürlüğüne teslim edildi. Dernekte ve saldırgan grubun üzerlerinde yapılan aralamalarda dört silah bulundu.  
 
‘IŞİD’çi yetişiyor’ iddiası

Saldırıya uğrayan Ayışığı öksüz ve yetimler dayanışma derneğinin faaliyetleri ise çok garip. Daha önce de dernek üyeleriyle aralarında husumet bulunan gruptan gözaltındaki kişilerin karşı tarafı suçlayarak ifadelerinde dernek çalışanlarının yardım ve bilgisayar öğretimi bahanesiyle küçük yaştaki çocukları kandırdıkları ve Radikal İslami eğitimler verdiklerini söyledikleri öğrenildi. Mahalleliler de dernekte IŞİD’e adam yetiştirildiğini iddia etti. Derneğin Facebook sayfasındaki fotoğraflar da enteresan. Fotoğraflarda küçük çocukların gözü önünde, gençlerin idam ipine götürüldüğü bir tiyatronun oynandığı görülüyor.
 
‘Çocuklara uyuşturucu satıyorlar’

Dernekte silahlarıyla birlikte gözaltına alınanlar ise olayın mahallede uyuşturucu satan çetelerle yaşanan kavga sonrası meydana geldiğini ileri sürdü. Dernek üyeleri çetelerin yaşları küçük iki çocuğa uyuşturucu sattırdıkları nedeniyle daha erken saatlerde çete üyeleriyle kavga yaşandığını söyledikleri öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)