E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGül: FETÖ ile ilgili yeni belgeleri ABD'ye verdik---

Gül: FETÖ ile ilgili yeni belgeleri ABD'ye verdik

Gül: FETÖ ile ilgili yeni belgeleri ABD'ye verdik
12 Haziran 2019 - 19:50 borsagundem.com

Gül, FETÖ elebaşının ABD'den iade edilme süreciyle ilgili yeni belgeler verildiğini duyurdu

ABD ziyaretine devam eden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gazetecilere Washington’daki temaslarını değerlendirdi.

Başta ABD’li mevkidaşı Barr ile dün yaptığı görüşme olmak üzere Kongredeki temasları ve diğer görüşmelerinin çok verimli geçtiğini belirten Bakan Gül, Türkiye’nin Fetullahçı Terör Örgütü konusundaki tüm tezlerini birinci elden muhataplarına aktardığını vurguladı.

Bakan Gül, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Türkiye için çok önemli bir konu olan FETÖ’nün iadesi sürecini geniş bir şekilde konuştuk. 15 Temmuz darbe girişimiyle FETÖ’nün doğrudan ilişkisini ortaya koyan delilleri ve belgeleri kendileriyle paylaştık. Bu yeni ve önemli delilleri doğrudan Sayın Bakan’a ilettik. Sayın Bakan da bizzat bu konuyu takip edeceğini, süreçle bizzat ilgileneceğini ifade etti. Bu çerçevede, Türk yargısının ortaya koyduğu tüm delilleri en üst düzeyde paylaşma imkanı bulduk. Bu bakımdan süreçle ilgili önemli bir görüşmeydi. Umuyorum bu konuda beklenen gelişmeler olur.”

Gül, Barr’a sundukları yeni delillerin de önemli olduğunu ve bunların değerlendirilmesini beklediklerini kaydetti.

Bakan Gül, Barr’ın tecrübeli bir hukuk adamı olduğunu, FETÖ ile ilgili söz konusu delilleri kendisine bakanlık düzeyinde doğrudan sunmuş olmanın da sürecin hızlandırılması adına önem taşıdığını ifade etti.


TÜRK-AMERİKAN İLİŞKİLERİ VURGUSU

ABD Kongresindeki temaslarını da değerlendiren Gül, “Bu görüşmelerde yapıcı ve faydalı temaslarımız oldu. Bu görüşmelerimizde Türkiye’nin karalanmasına yönelik bir kampanyanın doğru olmadığını anlattık. Bu bakımdan ikili ilişkiler açısından bu tür doğrudan temaslar önem arz ediyor. Türk-Amerikan ilişkileri Kongredeki tasarılarla, tekliflerle düzelmez. Onun ötesinde bu tür diyaloglarla ve empatiyle Türk-Amerikan ilişkileri daha iyi bir noktaya ulaşır. Bunu muhataplarımıza ifade ettik.” değerlendirmelerini yaptı.

Bakan Gül ayrıca Washington temasları kapsamında bazı düşünce kuruluşlarıyla da görüşmeler yaptığını, burada Türkiye’nin tezlerini dile getirdiğini ve yapıcı tartışmalarla Türk-Amerikan ilişkilerini ele aldıklarını dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KAZIM KARTALGÖZLÜ13 Haziran 2019 10:51

    boşuna kendinizi yormayın sayın bakan.fetö denen diye birisi yoktur.o kişi abd nin yetişdiği ve 50 senelik bir projeleri olup malesef ellerinde patladı.onu hiç verirlermi o adam bir caı ajınıdır.lütfen enerjinizi bunlara harcamayın bunları nasıl engelleriz diye harcayın derim.

  • vatandaş13 Haziran 2019 07:11

    Pek sayın bakanım önce Türkiyedeki siyasi ayağını bir ortaya çıkarınki millet size inanıp güvensin bu fetö iblisinin simtçisi ,subayı,polisi,öğretmeni,istihbaratçısı kısaca her meslekten adamı varda bir tek siyasettenmi yok oysa bu gün en kirli kurum malesef siyaset

  • DarkNight13 Haziran 2019 00:52

    Gemiyle belge yollasan fark etmez.Adamlar USA da krallar gibi Malikanede yasiyorlar , öyle bir sistem kurmuslar ki...

  • erol g.12 Haziran 2019 21:20

    Abd'deki Paralel yapı yöneticileri 15 TEMMUZ'DA ÖLENLERDEN SORUMLU TUTULARAK GIYABINDA YARGILANMALILAR abd yüzlerce kişinin ölümüne neden olan kişiyi iade etmiyor serbest dolaşmasına izin veriyor ise bu işten abd yönetiminde eski başkan ile bakanları barack Obama da sorumlu tutularak gıyabında yargılanmalılar