E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Gül, bağışıklığı güçlendiriyor'---

'Gül, bağışıklığı güçlendiriyor'

'Gül, bağışıklığı güçlendiriyor'
05 Nisan 2020 - 08:06 borsagundem.com

ISPARTA Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Ziraat Fakültesi Endüstriyel Bitkiler Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda Gül...

ISPARTA Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Ziraat Fakültesi Endüstriyel Bitkiler Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda Gül Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Araştırma Merkezi (GÜLAR) Müdürü Doç. Dr. Sabri Erbaş, gül suyunun ateş düşürücü etkisi olduğunu ve uzun süreli kullanımlarda ciltte bağışıklığı güçlendirdiğini söyledi.
Kozmetik sanayinin ana hammaddelerinden olan gül yağının yüzde 70'inin üretildiği Isparta'da, ISUBÜ'ye bağlı GÜLAR Müdürü Doç. Dr. Sabri Erbaş, gülün doğa tarafından insanlara verilen en güzel nimetlerden birisi olduğunu söyledi. Erbaş, "Gül suyu özellikle 0-6 yaş grubu çocuklar ateşlendiğinde sırt, alın ve boyun bölgesi gül suyu ile ıslatıldığında ateş düşürücü bir etkendir. Gül suyu çok özel ürünlerden bir tanesi. Yani gül doğanın bize verdiği en güzel nimetlerden bir tanesi. Geçmişten günümüze kadar hep gıdalarda, kozmetikte, tıpta kullanılmaktadır. İçinde yüksek oranda içerikler var. Aynı zamanda A, B, C ve E vitaminleri barındırıyor. Koku molekülleri var. Bunların etkinliği oldukça yüksek ve uzun süre kullanımlarda gül suyunun ciltte ve vücutta bazı bağışıklığı güçlendirici etkisinden tutun cilt yenileyici, hücre yenileyici birçok özelliği mevcut. Bunlardan biri ateş düşürücü etkisi. Bu özel bileşikler cilt hücrelerinin aktivasyonunu hızlandırarak, ateş düşürücü etkinliğini sağlayabiliyor" dedi.
Gül suyunda alkol oranının yüzde 4- 5 oranında olmasından dolayı dezenfektan özelliğinin bulunmadığını kaydeden Doç. Dr. Erbaş, alkol oranının çok düşük olması nedeniyle antiseptik etkisinin ise oldukça az olduğunu aktardı.



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Umut can06 Nisan 2020 03:51

    Ya mad3m iyi geliyor neden en çok vaka olan illerden biri isparta

  • Hocam05 Nisan 2020 22:06

    Gül mü yiyelim,ne yapalım?

  • Temettu yatırımcısı. 05 Nisan 2020 16:25

    Kaysı iyi geliyor. Kesin bilgi. Kükürtlü kaysı.

  • doğru05 Nisan 2020 14:30

    sumak iyi geliyor diye millete video attılar 20 liradan kilosu 50 tl ye çıktı birileri elindeki stokları iki katı fiyattan sattı, kelle paça iyi geliyor dediler çorbacılar sakatatçılar köşe oldular şimdide gül çıktı,merak ediyorum şu iyi geliyor bu iyi geliyor ,o zaman hastahaneler niye ağzına kadar dolu..!

  • Levent05 Nisan 2020 13:15

    Yaw he hee eldemi kaldı güller kıyamam :)) 14 şubata ne kaldı şunun şurasında!!

  • : )05 Nisan 2020 10:05

    hangi labaratuvarda, hangi vürüslere karşı testler yaptınız ? merakla riçindeyim...