E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüçlü dolar, altın fiyatını aşağı çekiyor---

Güçlü dolar, altın fiyatını aşağı çekiyor

Güçlü dolar, altın fiyatını aşağı çekiyor
29 Ağustos 2022 - 09:20 borsagundem.com

ABD dolarının bu sabah önde gelen para birimleri karşısında 20 yılın zirvesine yükselmesi, altın fiyatını aşağı çekiyor.

Altın, Fed Başkanı Jerome Powell'ın gevşek para politikasının yakın zamanda başlamayacağına dair mesajları sonrası 1 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Fed'in faiz artışlarının altının cazibesini azaltmasıyla fiyatlar 5. ayda da düşüşe ilerledi. Bu sene dolardaki yükseliş de altın fiyatları üzerinde baskıya neden oluyor.

Fed'in agresif faiz artırımlarına devam edebileceğine işaret eden açıklamaların etkisiyle ABD dolarının güçlenmesi bu sabah spot altın fiyatını 1721,23 dolar/ons seviyesine kadar düşürdü. Şu sıralarda fiyat Cuma gününe göre yüzde 0,89 düşüşle 1722,94 dolar/ons seviyesinde.

Analistler spot altın için bugün destek seviyesini 1715 dolar/ons olarak işaret ediyorlar. Buranın üzerinde kalınması halinde 1735 dolar/ons seviyesine doğru bir toparlanma olabileceği belirtiliyor.

Goldman'dan "emtia alın" tavsiyesi

 

Dolar endeksi yeniden 20 yılın zirvesinde

 

Petrol haftaya yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)