E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıIrak, OPEC+'nın daha fazla petrol kesintisini kabul etmeyecek---

Irak, OPEC+'nın daha fazla petrol kesintisini kabul etmeyecek

Irak, OPEC+'nın daha fazla petrol kesintisini kabul etmeyecek
13 Mayıs 2024 - 07:26 borsagundem.com

Irak Petrol Bakanı Abdul Ghani bir sonraki OPEC+ toplantısında daha fazla petrol üretim kesintisini kabul etmeyeceğini söyledi.

Petrol Bakanı Hayyan Abdul Ghani gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi: "Hayır, Irak'ın yeterince kesinti yaptığını ve başka bir kesintiyi kabul etmeyeceğini düşünüyorum."

Bakan Aldul Ghani'nin kesintinin uzatılmasından mı yoksa daha derin bir kesintiden mi bahsettiği netleşmedi,

OPEC+ enerji ve petrol bakanları 1 Haziran'da Viyana'da bir araya gelecekler. Toplantıdaa mevcut kesintileri ikinci yarıya uzatmaları bekleniyor.

Irak Petrol Bakan Yardımcısı Basim Mohammed Khudair de yaptığı açıklamada Bağdat'ın "OPEC ve müttefikleri tarafından belirlenen son tarih içerisinde gönüllü azaltım kararına bağlı olduğunu" söyledi.

Ülkenin bu ay şimdiye kadar günde 3.4 milyon varil ihraç ettiğini söyledi. Bu rakam, Mart ayında üretimi anlaşılan seviyeye getirme çabalarının bir parçası olarak ihracatı azaltacağını söylediği 3.3 milyonun biraz üzerinde.

Petrol fiyatlarında düşüş

 

Petrol fiyatları haftalık kazanç rotasına girdi

 

ABD'nin ticari ham petrol stokları azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)