E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGross itiraf etti: Pimco'dan kovuldum---

Gross itiraf etti: Pimco'dan kovuldum

Gross itiraf etti: Pimco'dan kovuldum
13 Ocak 2015 - 06:35 borsagundem.com

Pimco'nu eski fon yöneticisi ve kurucularından olan Gross dünyanın en büyük tahvil fonuna sahip şirketten kovulduğunu açıkladı

Pimco'nu eski fon yöneticisi ve kurucularından olan Bill Gross dünyanın en büyük tahvil fonuna sahip şirketten Eylül ayında kovulduğunu açıkladı. Bu konuda ilk kez Bloomberg'e konuşan Bill Gross şirketin kendisine önce daha alt bir görev teklif ettiğini, ardından ise işten çıkarıldığını belirtti.

Bloomberg'e konuşan Bill Gross Pimco'dan kovulduğunu ilk kez duyurdu. Bill Gross şirketin kendisine önce daha alt bir görev teklif ettiğini ardından ise işten çıkardığını belirtti. Ünlü fon yöneticisi "Son haftalarımda gafil avlandım. Yönetici komitenin şirketin kurucunusunu ve lider ünvanlı kişisini kovacağını hiç dşünemmiştim" dedi.

70 yaşındaki Gross 40 yıl kadar önce Pimco’yu kuranların arasında yer almış ve dünyanın en büyük tahvil fonunda uzun süre yöneticilik yapmıştı. Pimco, Gross’un ayrılmasının ardından baş yatırım yönetcisi olarak Daniel Ivascyn’i göreve getirdi.

26 Eylül'de şirketten kovulan Bill Gross Pimco'nun ardından 1,4 milyar dolarlık küçük bir fon büyüklüğüne sahip Janus Capital isimli şirkete geçti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)