E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGross ABD tahvillerini azaltıyor---

Gross ABD tahvillerini azaltıyor

Gross ABD tahvillerini azaltıyor
12 Mart 2014 - 07:39 borsagundem.com

PIMCO'nun başkanı Gross, Fed'in bu yıl QE'yi sonlandıracağı beklentisiyle Şubat'ta elindeki ABD tahvillerini azalttı

Pacific Investment Management Co.'daki (PIMCO) dünyanın en büyük tahvil fonunu yöneten Bill Gross, Ukrayna'daki gerilimin güvenli varlık taleplerini desteklemesi ve yatırımcıların Fed'in bu yıl tahvil alımlarını sonlandıracağı tahminleri üzerine elindeki ABD Hazine ve hükümet tahvillerini Şubat'ta azalttı.

Gross'un 236 milyar dolar büyüklüğündeki Total Return Fund'ındaki ABD tahvillerinin oranı, Ocak'ta Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeye işaret eden yüzde 46'dan yüzde 43'e geriledi. Mortgage tahvillerinin fondaki payı yüzde 29 ile Temmuz 2011'den bu yana en düşük seviyesine ve geçtiğimiz ayki yüzde 36 düzeyinden gerilemeye işaret etti.

Şirketin, yatırım notu ve yüksek getirili varlıkları kapsayan ABD kredi kategorisi yüzde 9'da kaldı. Para piyasası tahvilleri ve nakite eşdeğer varlıkların oranı Ocak'taki - %8'den sonra Şubat'ta 0 oldu.

Gross, 7 Mart'ta Twitter'dan yazdığı yorumda, "Yatırımcılar, Fed'in bu zamana kadar satın aldıklarını satmalı, çünkü Fed Ekim'de tahvil alımlarının azaltımının sonlanmasıyla alım yapmayacak" dedi.

PIMCO Total Return fonunun ABD hükümetiyle ilgili kategorisi, ABD Hazinesi kağıt ve tahvilleri, ajans tahvilleri, faiz swapları ve enflasyon korumalı varlıkları kapsıyor. 

Gross geçtiğimiz ay fonda yüzde 6 oranında gelişen piyasa tahvili bulundurarak, Ocak'takinden bir değişiklik yapmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)