E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGözler o komutanda---

Gözler o komutanda

Gözler o komutanda
10 Haziran 2014 - 05:33 borsagundem.com

Başbakan'ın, "O birlikte görevli asker de bedel ödeyecek" sözünün ardından gözler o birliğin komutanı Korg. Bilgin'in yürüteceği soruşturmaya çevrildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bayrak indirme olayına ilişkin olarak, “Orada görevli olan askerdi, komutandı... Bu teftişten sonra hepsi bunun bedelini ödeyecektir” sözleri üzerine gözler Korgeneral Nejat Bilgin’in komuta ettiği Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nda yürütülecek soruşturmaya çevrildi.

Soruşturmada sorumluluğu bulunan isimler hakkında nasıl bir ceza öngörüleceği soruşturmanın seyrini de etkileyecek. Yaşananlar göz önüne alındığı bayrağın indirildiği nöbet kulübesinden sorumlu komutan ve nöbet kulübesinde görevli askeri personel hakkında disiplin amiri tarafından “emre itaatsizlik” suçlamasıyla “hizmet yerini terk etmeme” cezası verilebiliyor. Bu durumda sorumluluğu bulunan personel, mesai saatleri bitse dahi 4 günden 10 güne kadar kuvvet komutanlığından ayrılamayacak. Ancak, soruşturma sırasında toplanacak bilgi ve belgeler, sorumluların “silahlı kuvvetlerden ayırma cezası” ile suçlanmasına olanak tanınabileceği ifade ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş10 Haziran 2014 11:31

    Eğer orduya PKK ya ses çıkarma istediği gibi at koştursun dersen bunun sorumlusu başbakan ve genel kurmay başkanı olur. Başka suçlu aramayın. Zafiyette gelinen nokta TC için korkunç rezil ettiniz güzelim memleketimizi artık bayrağımızı bile koruyamıyorsunuz eşkiyadan.

  • yasaralibaba10 Haziran 2014 10:52

    sorumlu hükümetin ta kendisi açılım dedi ne olduğu belirsiz. dağdan şehre indirdi eşkıyayı şehirleri ele geçirdiler asker kışlaya hapsedildi. açılım ayağı diye enver paşada osmanlıyı kurtarmak istedi Osmanlı çöktü hükümette aynı oyunda

  • M.GUR10 Haziran 2014 09:23

    bu olayların sorumlusu asker değil hükümettir askerin elini kolunu bağlayıp kışlaya kapatmışlardır.vatanseverler hapse atılmış hainler davul zurnayla karşılanmıştır,şimdide ülkemizde ordumuzu günah keçisi ilan etmeye çalışılmaktadır.bu olayların sorumlusu bu hainlere bu kadar cesareti verenlerdir.