E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGözler ABD enflasyon verisinde---

Gözler ABD enflasyon verisinde

Gözler ABD enflasyon verisinde
12 Nisan 2023 - 08:59 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Küresel piyasalarda bugün açıklanacak olan ABD enflasyon verisi ve FOMC toplantı tutanaklarının bekleyişi devam ediyor.

ABD endeksleri yataya yakın karma bir görünümle günü sonlandırdı. ABD vadeliler yataya yakın kara bir görünümde işlem görüyor.

Avrupa endeksleri %1’e varan yükselişle seansı sonlandırdı. Madencilik hisselerinde %3,2 ve otomotiv sektöründe %1,8 yükseliş kaydedildi.

Asya endeksleri Hong Kong hariç alıcılı işlem görüyor. Hong Kong’un negatif ayrışmasında Tencent hisselerindeki düşüş etkili oluyor. Makro ekonomik verilere baktığımızda ise Japonya şubat ayına ilişkin çekirdek makine siparişlerinde aylık %7,8 daralma beklentisinin üzerinde %4,5 gerilerken yıllık bazda %2,9 büyüme beklentisinin üzerinde %9,8 büyüme kaydetti. Güney Kore’de işsizlik ise %3,00 beklentisinin altında kalarak %2,7 seviyesine yükseldi.

BIST100 Endeksi dünü 31.93 (% 0.68) puanlık yükseliş ile 5.124 seviyesinden ve 68.306 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da tepki çıkışı işlem hacmi artışıyla birlikte sürüyor. Hisse bazlı hareketlilik yine yoğun görülürken bazı banka hisselerindeki primler dikkat çekti. Döviz kurlarında yükseliş ise devam ediyor.

Bugün 15:30’da ABD’den tüketici enflasyonunu takip edeceğiz. Enflasyonun Mart’ta %6’dan %5.2’ye gerilemesi bekleniyor. Çekirdek enflasyonda beklenti ise %5.5’ten %5.6’ya artış yönünde. Piyasa enflasyon oranındaki düşüşten ziyade alt endekslerde katılığın devam edip etmediğini takip ediyor olacak. Bu yüzden Çarşamba açıklanacak veride manşet enflasyonun yerine çekirdek enflasyonun ön plana çıktığını görebiliriz. Saat 21:00’de FOMC toplantı tutanakları önemli olacak. İçeride ise perakende satışlar verisi gündemimizde yer alacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekleniyor.

Bakır fiyatlarında sınırlı yükseliş

 

Günün önemli şirket haberleri 12/04/2023

 

EIA, Brent petrolü için fiyat tahminini yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)