E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGörevden alınan eski ÖSYM Başkanı Halis Aygün: Alnım açık, vicdanım rahat---

Görevden alınan eski ÖSYM Başkanı Halis Aygün: Alnım açık, vicdanım rahat

Görevden alınan eski ÖSYM Başkanı Halis Aygün: Alnım açık, vicdanım rahat
03 Ağustos 2022 - 23:58 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün görevden alınan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, “4 yıl süreyle özveriyle çalıştık. Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı. Kimseye kırgın değilim, üzgünüm” dedi

KPSS'de soruların önceden sızdırıldığına yönelik iddiaların ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevinden alınan eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Bizim Yaka Kocaeli gazetesine yaptığı açıklamada; “Alnım açık, vicdanım rahat” diyerek, 4 yıllık görev süresinin tamamlanmasına bir ay kala kendisine 'itibar suikastı' yapıldığını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla inceleme başlatılan eski ÖSYM başkanı Prof. Dr. Aygün, “4 yıl süreyle özveriyle çalıştık. Her hafta sonu yılda yaklaşık 10 milyon kişinin katıldığı sınavlarda en küçük bir iddiaya meydan vermedik. Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı. Kimseye kırgın değilim üzgünüm” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulunca başlatılan inceleme sonuna kadar Ankara’da kalacağını belirten Prof. Dr. Aygün, “Ben 4 yıl önce Kocaeli Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanıydım. İncelemenin tamamlanıp, raporun açıklanmasını ardından üniversiteme döneceğim, akademisyen olarak çalışacağım” şeklinde konuştu.

Yediiklim Yayınevi'ne operasyon: 2 adreste arama yapıldı

 

YÖK, KPSS ile ilgili iddialar üzerine inceleme başlattı

 

DDK, KPSS sorularıyla ilgili suç duyurusunda bulundu

 

ÖSYM Başkanı görevden alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • liyakat olmayınca04 Ağustos 2022 10:36

    beyeefendi sizin hatanız sanki bir suçlu telaşı içinde hemen araştırmadan incelemeden sorun yok açıklamanız oldu. Böyle bir açıklama FETO ajanının takdiği bilmiyormusunuz Hiç mi anlamadınız.Belkide masumsunuz zaman gösterecek ama en iyi tahminle sureç yönetmeyi bilmiyorsunuz . telaşınız size olan kuşkuya toplumda pik yaptırdı.

  • komik04 Ağustos 2022 08:47

    Yahu böyle açıklama böyle savunma mı olur birde prof. olmuşsun neymiş birileri düğmeye basmış hiç mi soruları incelemediniz be hiç mi açıp bakmadınız tabi şeyiniz şeyinize denk akşama kadar çay kahve siyaset işini iyi yapsaydın daha önce yayınlanmış soruların sınav kitapçığında yer almasını izin vermezdin, velev ki birileri düğmeye bastı işte o düğme o basanın ...... kaçardı.

  • Mucise Reis : )04 Ağustos 2022 00:16

    Biri düğmeye basmış... yahu kadroların ne işler çevirmiş :d düğmedne bahsediyor. o düşmeleri alıp sistemi kuranların ipini çekmen lazım.. bırak traşı. insanların hayatı onlarca yıl emekli, ülke insanlarının değerli yetişmiş kadroların elenmesi ... kpss sınavlarındaki onca sorunlar, sözlü mülakatlarda yaşlananlar.. nerede başarı ? ya ne kadar insanlar zırvalamaya başladı. akıl fikir ver biraz yaradan.