E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDDK, KPSS sorularıyla ilgili suç duyurusunda bulundu---

DDK, KPSS sorularıyla ilgili suç duyurusunda bulundu

DDK, KPSS sorularıyla ilgili suç duyurusunda bulundu
03 Ağustos 2022 - 19:14 borsagundem.com

KPSS'de 'aynı sorular soruldu' iddiasıyla ilgili Devlet Denetleme Kurulu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 31 Temmuz Pazar günü yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) 30'un üzerinde sorunun deneme testlerinde çıkan sorularla benzer olduğu ve sızdırıldığı iddiası üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı.

DDK’DAN SUÇ DUYURUSU

Erdoğan’ın talebiyle Devlet Denetleme Kurulu(DDK) da iddialarla ilgili inceleme başlattı.

ÖSYM’de başlayan inceleme sonrası DDK, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. İnceleme sonrası hazırlanacak rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.

ÖSYM Başkanı görevden alındı

 

KPSS iptal edilecek mi?

 

CHP ve İYİ Parti'den KPSS iddialarıyla ilgili suç duyurusu

 

Erdoğan'dan Devlet Denetleme Kurulu'na KPSS talimatı

 

KPSS soruları ve cevapları açıklandı

 

Kılıçdaroğlu'ndan KPSS çıkışı: Hakkı yenmiş gençlerle görüşüyorum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala04 Ağustos 2022 09:36

    Sınavlarda soru calinmasa tbmm başkanın oğlu 1. Kızı 3. Olur mu universite sınavında? Gidin bir sorun hangi ülke meclis başkanının oğlu ülke 1.si olabilmiş!

  • Tarık 04 Ağustos 2022 10:05

    İnsan utanır, 1 2 soruyu boş bırakır.cocuk fullemis sınavı

  • Gökhan 03 Ağustos 2022 20:07

    Tavşana kaç, tazıya tut, oh ne güzel dünya !!!

  • Mslak03 Ağustos 2022 19:44

    Hırsız herifler

  • ALİ YILDIRIM03 Ağustos 2022 19:34

    Benim çocuğum  KPSS den Türkiye 65.incisi olarak 95 puan aldı.kendisi 1,85 cm boyunda, bilgi olarak filozof gibi, ilk girdiği üniversite sınavında Türkiye 17 000 olmuş idi, diksiyonu ve konuşması güzel, fizikin mükemmel.Fakat 2022 yılında 5-6 memurluk sözlüsüne otomotikmen girdi her girdiği sözlüde bizim milletvekili , bakan, ve parti den adamamız olmadığı için tüm sözlülerde 60-70 puan alanları işe aldılar.Bizim çocuk da havasını aldı.Bizim suçumuz partili olmamak mı.bunun hesabını yüce ALLAH ın huzurunda soracağız.

  • Artur 03 Ağustos 2022 22:21

    Ülkenin en büyük hastalığı, becereksiz çocuklarını farabi ceziri biruni sanmak.

  • Mucise Reis : )03 Ağustos 2022 21:36

    Sanane CEVAP yazmış bide utanmaz..., Utanmaz cevap ve akıl veriyor. Sen devlet olarak hakkını versene zurna ? Neyi savunuyorsun ? Adam siteği yere girer, belki çöpçü olacak _? belki çekirdek satacak sana mı soracak ? çalışmış emek harcamış. Sanane hayallerinden hedeflerinden ? özel sektöre girdiye akıl vermiş :D Hikaye demiş inanmış :D çık kpss sınavına giren bir kaç genç bulş sor, onlar ne hikaye anlatacak :D Buarada komisyon sözlülerinde değişim var, not altına vermemeye başlamışlar :D duyumlar o yönde, sanırız seçim 2023 yaklaşıyor diye, kimse onun bunun maşası emir eri olmak istemiyor olabilir. Bari yeni gençler yanmasın. Çok örnekleri var malesef. hayvanat bahçesi müdürleri arge lere atandı hatırlatın :d güreşçiler iktisadçıların kadrolara :D

  • Ali yıldırıma03 Ağustos 2022 21:20

    Madem çocuğun bu kadar başarılı çok iyi bir üniversite okumuştur. Eğer öyleyse zaten özel sektörde çok iyi iş bulabilir. Neden devlet memurluğu? Hikayen inandırıcı değil.

  • Pala03 Ağustos 2022 20:59

    Bu kadar yetenekli olsa memur olmak istemezdi.gider özel sektörde veya yurtdışında paraya para demezdi

  • ALİ HAYDAR KIZILBÖLÜK03 Ağustos 2022 20:43

    Bu ülke zaten bu yüzden böyle geri kalıyor.Siddir sene geçsede yine adam olmayız.bende böyle şeyleri duymuş idim çevremdem.Torpilin yoksa bu ülkede yaşamak dahi haram.

  • ZELİHA KARAKUŞ03 Ağustos 2022 20:42

    Bu ülke malesef böyle bir ülke kim gelir ise gelsin iktidara, partiden veya milletvekillerinden adamın yok ise ağzınla kuş tutsan 100 lerce puan alsan yine de işe almazlar.

  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN03 Ağustos 2022 20:40

    Bunları yapanların ALLAH belasını versin kardeşim.