E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGorbaçov: Sorunların temelinde ABD'nin kibri yatıyor---

Gorbaçov: Sorunların temelinde ABD'nin kibri yatıyor

Gorbaçov: Sorunların temelinde ABD'nin kibri yatıyor
25 Aralık 2021 - 07:10 borsagundem.com

Sovyetler Birliği'nin son başkanı Gorbaçov, "Batı ve Rusya krizinin temelinde SSCB'nin çöküşünden sonraki ABD’nin kibri yatıyor" dedi

Eski Sovyetler Birliği’nin (SSCB) son Devlet Başkanı Mikhail Gorbaçov, Batı ve Rusya arasındaki krizin temelinde SSCB’nin çöküşünden sonra ortaya çıkan ABD’nin ‘’kibri” yattığını iddia etti.

Rus haber ajansı RIA Novosti’ye konuşan Gorbaçov, ABD’ye sert eleştiriler yöneltti.

'Geri çekilecek yerimiz yok': Putin'den NATO’nun genişlemesine karşı askeri yanıt tehdidi
Gorbaçov, “Akılları başından gitti, kibir, kendini beğenmişlik hali geldi. Soğuk Savaş'ta birlikte dünyayı çatışmadan kurtarmamıza rağmen kendilerini kazanan ilan ettiler.” ifadesini kullanarak, “Bu durumda ABD ve Batı ile nasıl adil ilişkiler kurmayı umut edebiliriz?” sorusunu yöneltti.

'Batı'nın yeni bir imparatorluk inşaa etmek istemesinin ardından NATO’nun genişlemesi fikri doğdu'
90 yaşındaki Gorbaçov, eleştirilerini bir adım daha ileri götürerek, Batı tarafının yeni bir imparatorluk inşaa etmek istemesinin ardından NATO’nun genişlemesi fikrinin doğduğu görüşünü dile getirdi.

ABD ve Rusya’nın gerilimi düşürmek için ocak ayında görüşecek olmasının önemli bir adım olduğunu kaydeden Gorbaçov, Avrupa’da herkesin kendisini güvende hissedecek bir sonuç elde edilmesini umut ettiğini belirtti

Ukrayna ve Gürcistan’ın NATO ile yakınlaşması Rusya’nın son dönemde Batı ile ilişkilerinde yeni bir kriz yarattı..

Rusya, buna Ukrayna ile ortak sınırına asker yığınağı yaparak ve yakın komşuları Kiev ve Tiflis’in NATO’ya katılımına izin vermeyeceği tehdidinde bulunarak yanıt verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)