E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs'tan enflasyon değerlendirmesi---

Goldman Sachs'tan enflasyon değerlendirmesi

Goldman Sachs'tan enflasyon değerlendirmesi
03 Ağustos 2017 - 14:13 borsagundem.com

Enflasyonun yeniden yükselişe geçerek ekimde yıllık yüzde 11'i göreceğini öngören Goldman Sachs, yıl sonu için ise yüzde 9,5 tahmininde bulundu.

Yıllık enflasyon temmuz ayında yüzde 10.9'dan yüzde 9.79 seviyesine indi. Böylece yıllık TÜFE, 6 ay sonra yeniden tek haneyi görmüş oldu.

Goldman Sachs, enflasyon rakamlarını yorumladı.

Enflasyonun baz etkisiyle yeniden yükselişe geçeceğini ve ekim ayında yıllık yüzde 11,0 seviyesine yükseleceğini tahmin eden Goldman Sachs, yıl sonunda ise enflasyonun yüzde 9,5 ile TCMB'nin yüzde 8,7 olan beklentisinin üzerinde gerçekleşeceğini öngördüklerini bildirdi.

Goldman Sachs, değerlendirmede "Enflasyonu aşağı getirecek bir üretim açığı olmadığını düşünüyoruz. Enflasyon bekleyişleri çok yüksek seyretmeye devam ediyor. Bu nedenle, enflasyonun 2018'de de yüksek tek haneli rakamlarda olmasını bekliyoruz. Bunun sonucu olarak TCMB'nin cari faiz oranlarını önümüzdeki aylarda da devam ettirmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)