E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs, Türkiye'deki enflasyonu değerlendirdi---

Goldman Sachs, Türkiye'deki enflasyonu değerlendirdi

Goldman Sachs, Türkiye'deki enflasyonu değerlendirdi
03 Mart 2017 - 14:32 borsagundem.com

Goldman Sachs: Enflasyona para politikasının vereceği yanıt piyasa reaksiyonuna bağlı...

Türkiye'de bugün açıklanan Şubat ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Goldman Sachs, çekirdek enflasyonda yaşanan yükselişin para politikasına etkilerinin piyasa reaksiyonuna bağlı olacağını
bildirdi. Şubat ayında çekirdek enflasyonun kendi beklentilerinin ve piyasa öngörülerinin üzerinde geldiğine işaret eden Goldman Sachs, çekirdek enflasyonun yüksek seyretmeye devam etmesini beklediklerini belirtti.

"Çekirdek enflasyonun, daha ılımlı ekonomik aktjite beklentilerimize rağmen 2017 ikinci çeyrekte yüzde 9'un üzerine çıkmasını ve 2017 4. çeyreğe kadar yüksek kalmaya devam etmesini bekliyoruz" ifadelerini kullanan Goldman Sachs, manşet enflasyonunda önümüzdeki aylarda düşük çift haneli rakamlarda kalmasını beklediklerini vurguladı.

Goldman Sachs, tahminleri için ana risk faktörleri olarak yapılan çeşitli vergi indirimlerini ve arz taraflı adımları gösterdi. Çekirdek enflasyondaki yükselişin politikaya etkilerinin büyük olasılıkla göreceği olarak önemli olacağını ifade eden Goldman Sachs, ancak etkinin piyasanın verdeceği reaksiyona bağlı olacağını da belirtti.

"Bizim görüşümüze göre TCMB, Fed'in Mart ayında faiz artıracağı beklentilerinin baskısı altında ve Türk Lirası global finansal şartlara karşı en kırılgan para birimlerinden biri olmaya devam ediyor" değerlendirmesini yapan Goldman Sachs, "Bununla birlikte bizim görüşümüze göre TCMB sınırlandırılmış durumda. Ortalama fonlama maliyeti marjinal oranın sadece 70 baz puan altında, bu likidite kanalı yoluyla para politikasının sıkılaştırılması için çok fazla alan bırakmıyor" ifadelerini kullandı.

Goldman Sachs, Nisan ayında yapılacak Anayasa referandumu öncesinde faiz oranlarını artırmanın siyasi açısından maliyetli olabileceğine ve böyle bir adım için öncelikle piyasa baskısı oluşması gerektiğine de işaret ederek, "Biz, bugünkü enflasyon rakamlarının Türk Lirası'nda oynaklığın yinelenmesi olasılığını artırdığını düşünüyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)