E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs: Türkiye'de enflasyon beklenenden hızlı gerileyecek---

Goldman Sachs: Türkiye'de enflasyon beklenenden hızlı gerileyecek

Goldman Sachs: Türkiye'de enflasyon beklenenden hızlı gerileyecek
18 Ocak 2024 - 19:18 borsagundem.com

Goldman Sachs'tan "Türkiye'de enflasyon beklenenden hızlı gerileyerek yüzde 30 seviyelerine inebilir" öngörüsü

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye'de enflasyonun beklenenden daha hızlı gerileyebileceği öngörüsünde bulundu.

Goldman Sachs'ın Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ekonomi analistlerinin yayımladığı raporda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) piyasadaki para arzını azaltma hızı göz önünde bulundurulduğunda, enflasyonun beklenenden daha hızlı gerileyebileceği vurgulandı.

Raporda, enflasyonun yüzde 42,6 olan öngörülere kıyasla yıl sonunda yüzde 30 seviyelerine kadar inebileceği aktarıldı.

"ERKEN GEVŞEME RİSKİ, PİYASALARIN FİYATLAMASINDAN DAHA DÜŞÜK"

TCMB'nin şu anki iletişimine bakıldığında, Bankanın bu ay politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45'e çıkaracağı öngörüsünde bulunulan raporda, Goldman Sachs'ın politika faizine ilişkin önceki tahmininin yüzde 42,5 olduğu anımsatıldı.

Raporda, enflasyonun, piyasaların fiyatladığından daha hızlı gerilemesiyle Bankanın politika faizini yıl ortasında indirmeye başlayabileceği, bunu da TL üzerinde baskı oluşmadan yapabileceği kaydedildi.

Raporda, "'Enflasyonun beklentilerden daha hızlı gerilemesinin mutlaka büyük bir negatif çıktı açığı gerektirmeyeceği' yönündeki görüşümüz dikkate alındığında para politikasındaki erken gevşeme riski piyasaların fiyatlamasından daha düşük." denildi.

Goldman Sachs’ın ABD ekonomisine güveni tam

 

Goldman'dan S&P 500 tahmini

 

Goldman Sachs’dan yatırımcılara ‘Büyük Dezenflasyon’ müjdesi

 

Euro Bölgesi'nde enflasyon artış gösterdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • K219 Ocak 2024 15:53

    BİR MESLEK LİSESİ HABERİ VARDI MÜDÜR E PARA GELMİŞ DEPREM ÇADIRI YAPSIN DİYE DİKİŞ MAKINASI OVERLOK MAKINASI VB TECİZAT İÇİN ADAM YANCIDAN BİLMEM KAÇ PARAYA ALMIŞ MAKİNALARI BU YANCILIKTAN VE YANCILIĞIN EKONOMİMİZE VERDİĞİ ZARARDAN KURTULMALIYIZ.....BURADA MÜDÜR ARAŞTIRSA 2 EL OKADAR MAKINA VARKİ BU İŞİ ÇOK UCUZA MAL EDER....KOLAY PARA DEVLETE YAKIN OLMAKTAN GEÇİYOR MAALESEF BUDAEKONOMİDE HASAR OLUŞTURUYOR..........

  • K219 Ocak 2024 15:44

    ENFLASYONU DÜŞÜRMEK İÇİN ÖNCE DEVLET TASARRUF YAPMALI......GÜVEN TESİS EDİLMELİ VATANDAŞINDA GEREKSİZ OLAN ŞEYLERİ ALMAMASI BİR ÜRÜNÜ ESKİTİNCEYE KADAR KULLANMASI...BUDA TALEBİ KISAR DURGUNLUK OLUR.....FİYATLAR DÜŞER........BİZDE ŞÖYLE BİR ÜRÜN ZAMLANACAK DİYE ALIYORUZ AMA ALMASAK ZATEN FİYATI MECBUREN  DÜŞERECEK....KIRALARDAKI FAHIS ARTIS ÖNLENMELİ.....ALMAYIN...BİRDE BORSAYA GÜVEN OLSA İNSANLAR FAZLA PARASINI YATIRIR HEM ŞİRKET HEM YATIRIMCI KAZANIR.....AMA GÜVEN OLMAYICA OLMUYOR.......DÜNKÜ HABER MB...NIN BABASI HABERİ BORSAYA ETKİSİ..........DEVLET VERGİ KANUNU ÇIKARTMALI FİŞ FATURA İSTEMELİ Kİ DEVLET VERGİYİ TOPLAYABİLSİN....DEVLET DEVLET OLMALI Kİ BÖYLE GÜZEL BİR ÜLKEDE YİYECEK BU KADAR PAHALI OLURMU......OLMAMALI.....

  • azmi19 Ocak 2024 14:49

    Hadi canım sende...

  • Mucise Reis : )19 Ocak 2024 10:45

    Bence.... 10 bin tl alan emekliden vergiler ile parası zaten 6 bine düşüyorr (mtv, benzın, ötv, kucuk elektornık ev aletleri arızla bakım tamır vb.) çalışan 17000 alıyor, buda aynı biçimde maaş 10 bine düşüyor. yol masraf, oto, özel sağlık, ilaç , vb. dolaylı vergiler elektrık su doğalgaz... Böylece harcama sadece hayatta kalma surviver tuketım olacak, onlarda az az olacak. bu durumda tüketım durduğu için  enflasyon duracak. fabrikalar üretim durdurup, işçi çıkartıcak. durağan ekonomıye döneceğiz. Bu mantık ile enflasyonun durması normal. çunku bankalardan kımse kredi çekemez. 100 bin e 75 bin faiz+masraf alınıyor bileşikte , 1 yılda... bu durumdada lüks harcamalarda artış olşacak. parası çok olan çok kazanabilecek... yat,elmazlar, altınlar,luks eğlence mekanlarında  yenı populerler,kat,oto, villa, vb. ultra lükslerde artış beklıyorum

  • Deli19 Ocak 2024 07:40

    Bok gerileyecek.

  • borsacı19 Ocak 2024 07:19

    artık bu ülkede çag dışı zihniyetleri kabul etmiyor ekenominin bu hale gelmesinin tek nedeni hırsızlık kimileri 3.4 yerden maaş alıyor ,kimileri bu gün arsa alıp sabah 10 katına satıyorsa bu ülke kendini sorgulamalı.acı ama gerçek adalet hiç yok.

  • fatih18 Ocak 2024 22:31

    nah düşücek açıklanan rakamlar küllüyen yalan sizinde amacınız para kazanmak çakallar

  • pazarci18 Ocak 2024 21:56

    mallandilar belli

  • A18 Ocak 2024 21:33

    Yav seçime kalmış şurada 73 gün basladilar habere