E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs, ABD ekonomisinde resesyon beklemiyor---

Goldman Sachs, ABD ekonomisinde resesyon beklemiyor

Goldman Sachs, ABD ekonomisinde resesyon beklemiyor
09 Ekim 2023 - 16:30 borsagundem.com

Goldman Sachs Group ekonomistleri, artan ABD Hazine tahvil getirilerinin finansal riskleri artıracağını, buna rağmen hala bir resesyon beklemediğini ifade ettiler.

Goldman Sachs Group ekonomistleri, ABD Hazine tahvil getirilerinin son birkaç hafta içinde tarihi yüksek seviyelere çıkmasının ekonomik büyümeyi sekteye uğratacağını ve finansal riskleri artıracağını, ancak bankanın hala bir resesyon beklemediğini ifade ettiler.

Goldman ekonomistleri David Mericle ve Ronnie Walker yayınladıkları yatırımcı notunda, "Yükselen faizlerin yol açtığı finansal koşullardaki daha fazla sıkılaşmanın ana anlamı, GSYH büyümesi üzerindeki sürüklenmenin daha uzun süreceği" dedi.

Goldman ekonomistleri yükselen faizlerin önümüzdeki yıl ABD gayri safi yurtiçi hasılasına yaklaşık yüzde 0,5 puanlık bir darbe vuracağını tahmin ediyor.

Ekonomistler, "Bu anlamlı ancak geçen yıl finansal koşulların sıkılaşmasından kaynaklanan etkiden daha az ve resesyon tehdidi için çok küçük" ifadelerini kullandılar.

Goldman Sachs'tan petrol tahmini

 

Goldman Sachs: Türkiye yeniden oyuna dahil oluyor

 

JPMorgan: ABD tahvil getirileri düşecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)