E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGolan Tepeleri'nde gerginlik tırmanıyor---

Golan Tepeleri'nde gerginlik tırmanıyor

Golan Tepeleri'nde gerginlik tırmanıyor
10 Mayıs 2018 - 01:23 borsagundem.com

Golan Tepesi'ndeki İsrail üslerine Suriye'den roket saldırısı gerçekleşti. Roketlerin çoğunun Demir Kubbe hava savunma sistemince etkisiz hale getirildiğini duyuran İsrail, Suriye'ye topçu atışı ve hava saldırısı düzenledi

İsrail ile Suriye arasında geçtiğimiz gün başlayan gerilim artarak devam ediyor. Geçtiğimiz gece İsrail'in Suriye sınırındaki bazı hedeflere yaptığı hava saldırısı ve Suriye savunma sistemlerinin cevabı sonrası dün gece de tansiyon yine çok yükseldi. İsrail uçaklarının Suriye üzerindeki uçuşları sonrası Golan Tepeleri'ndeki İsrail üslerine roket saldırısı gerçekleşti. İsrail ordusu saldırıyı Suriye'deki İran güçlerinin yaptığını iddia ederken Suriye ordusu saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiğini açıkladı.
İsrail ordusu yaptığı açıklamada sınırdaki bölgelere Suriye'den 20 civarında füze atıldığını bildirdi. Ordu sözcüsü 'Demir Kubbe' hava savunma sisteminin füzeleri imha ettiğini belirtirken halka da sığınaklara yakın durmalarını bildirdi. Siren seslerinin yükseldiği Golan Tepelerine İsrail Savunma Kuvvetleri araç, cephane ve asker sevk etmeye hız verdi.

İRAN YANLISI MİLİSLER Mİ?

İsrail ordusu saldırıyı Suriye'de konuşlu olan İran milis güçlerinin yaptığını da iddia etti. İsrail'in açıklamasında ayrıca, "İsrail ordusu bunu vahim bir olay olarak görmektedir ve çeşitli senaryolara hazırlıklı olmaya devam etmektedir." ifadesine yer verildi.

İsrail tarafından gelen bu iddialara karşılık, Suriye medyası da saldırıyı Suriye ordu güçlerinin gerçekleştirdiğini öne sürdü. Suriye medyasına göre, İsrail ordusunun 'hassas' noktalarına 68 füze fırlatıldı ve 7 'kritik' askeri bölge vuruldu.

Twitter'da yer alan ve Suriye - İsrail sınırı yakınında çekildiği iddia edilen teyitsiz videolardaki görüntülere göre de, iki ülke askeri güçleri karşılıklı top atışları yapıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ10 Mayıs 2018 07:52

    İSRAİLİN SALDIRGANLIGI KARŞILIK BULMADIKÇA AZILANACAKDIR KARŞLIGINI MİSLİYLE GÖRMELİ ÜSTELİK EN AGIR SİLAHLAR KULLANILMALI.