E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGöçmenleri Türkiye'ye gönderme planı İngiliz hükümetini böldü---

Göçmenleri Türkiye'ye gönderme planı İngiliz hükümetini böldü

Göçmenleri Türkiye'ye gönderme planı İngiliz hükümetini böldü
17 Temmuz 2022 - 12:05 borsagundem.com

İngiltere'de Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın başbakan olması halinde yasadışı göçmenleri Ruanda’nın yanı sıra Türkiye’ye de göndermek istediği iddiası sonrası, başbakanlık yarışının diğer bir favorisi Sunak'tan dikkat çeken bir çıkış geldi.


İngiltere’de başbakanlık yarışında da adı öne çıkan Dışişleri Bakanı Liz Truss’ın başbakan olması halinde yasadışı göçmenleri Ruanda’nın yanı sıra Türkiye’ye de gönderme planı yaptığı iddia edilmişti.

Başbakan Boris Johnson’un görevinden ayrıldığını açıklamasının ardından yerine gelecek kişi tartışılırken, başbakan adaylarının Ruanda ve Türkiye planlarıyla ilgili görüşleri de merak konusu oldu.

İngiliz basını, İngiltere hükümetinin göçmenler konusunda ikiye bölündüğünü yazdı.

Eski Maliye Bakanı ve bugün İngiltere’nin Başbakanlık yarışında önde gelen isimlerden olan Rishi Sunak’ın Johnson’un başlattığı ve Truss’ın devam ettirme sözü verdiği göçmenlerin farklı ülkelere gönderilmesiyle ilgili plana karşı çıktığı belirtildi.

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan İngiltere hükümetine yakın üst düzey kaynaklar, Rishi Sunak’ın Şansölye iken Boris Johnson’ın Ruanda politikasını engellemeye çalıştığını söyledi. Sunak’ın şu anda Liz Truss’ın yürüttüğü plana karşı olduğu belirtildi.

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan kaynaklar, Sunak’ın ‘çok pahalı’ bulduğu için bu projeye sıcak bakmadığını öne sürdü. Ancak Sunak’ın yine de göçmenlerle ilgili Muhafazakar Parti’nin benimsediği politikayı sürdürmeye çalışacağı vurgulandı.

Sunak konuyla ilgili, BBC radyoya yaptığı açıklamada, “Bir göçmen çocuğu ve torunu olarak sınırlarımızı kontrol etmemizin kritik olduğunu düşünüyorum.” dedi.

BM'DEN DE TEPKİ 

İngiltere’de başbakanlık yarışında da adı öne çıkan Dışişleri Bakanı Liz Truss’ın başbakan olması halinde yasadışı göçmenleri Ruanda’nın yanı sıra Türkiye’ye de gönderme planı gündemdeki yerini korumaya da devam ediyor. Muhafazakar Parti’den bazı isimler plana destek verirken, hükümet ve muhalefetten birçok ismin yanı sıra Birleşmiş Milletler yetkilileri de bu adımın uluslararası Mülteci Sözleşmesi’nin ihlali olacağı uyarısında bulunmuştu.

İngiltere’nin göçmenleri sınır dışı etme planı henüz uygulamaya geçmedi. Birçok kişi planın iptali için İngiliz mahkemelerinde dava açarken uygulamanın yeni başbakanın seçileceği eylül ayından önce hayata geçmesi beklenmiyor.

BORIS JOHNSON, TRUSS'I DESTEKLİYOR

Başbakanlık ve Muhafazakar Parti liderliği seçiminde önceki gün düzenlenen ikinci tur oylamada Dışişleri Bakanı Liz Truss 64 oyla üçüncü sırada yer almıştı. Truss, istifa kararı alan Boris Johnson’ın da başbakanlık için desteklediği isimler arasında bulunuyor.

Resmi kayıtlara göre geçen yıl 28 binden fazla göçmen küçük teknelerle Avrupa’dan İngiltere’ye geçiş yaptı.

Eski Maliye Bakanı Sunak, İngiltere'de başbakan adayı oldu

 

İngiltere Başbakanı Johnson istifa etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )18 Temmuz 2022 09:59

    Türk vatandaşlığı versinler göçmenlere.  Birer tane Türkiyeden ev alsınlar türk vatandaşıda olsunlar. İngiltereden 900 sterlik maaşda versinler Gül gibi Türkiyede yaşarlar :D yaa Fransada paranda olsa vatandaşlık alamazsın... Türkiye de kim ingiliz ajanı göçmen klığında afgan ayda suriyeli ? bilen yok.. ne kadar ortadoğu ayajı varsa ülkemizde vatandaşlık alıp Türk olup oy kullanıp aramıza girdi. MİLLİ GÜVENLİK  soruşturması yeterlimi ? kim ne iş ediyor geldiği ülkede bilen yok :D İstanbul belediyesine bir işçi girmedne önce İstanbulda yaşıyor, çalışıyor, aramızda geziyor bi rkaç yıl sonra İstanbul belediyesinde işe giriyor.. hooppp meğerse terörist çıkıyor yıllar sonra :D istanbul belediyesine girmese terörist olduğunu bilemeicez belkide :D yanii  Para ile vatandaşlık verirsen ev arsa satarsa zaten oluyorrrr yaşıyoruz yahuu  :D

  • Türkoğlutúrk18 Temmuz 2022 09:32

    Köy cebine 3/5 sterlin,bu iktidar sınırda kılıç kalkan ekibi ile karşılar.

  • bilader18 Temmuz 2022 08:16

    biz yine alırız ama bu şekilde değil. bakanlığımızın bu aşağılamaya yanıt vermesi gerekir

  • Ali Ak17 Temmuz 2022 19:28

    Adamlar milyonlarca ton çöpünü gönderdi sira göçmenlerinde.4 milyon suriyeli yetmedi demekki.Eeee ic ve dış 600 milyar dolar borcun olursa......!!!!

  • Bik17 Temmuz 2022 20:53

    "İnsan eşek olunca semer vuran çok olur."

  • KSÇ13233317 Temmuz 2022 16:24

    BENCE RTE ACİLEN BU SURİYELİLER SORUNU GÖRÜŞMELERİ VE BİR ÇÖZÜM YOLU BULUNARAK BİZDEKİ 4 MİLYON SÜRİYELİ Yİ İNGİLTERE VE İNGİLTERENİN SÖMÜRGELERİ KANADA, YENİ ZELANDA AVUSTURALYA VE İNGİLTERE YE 1 MİLYON DAĞITILARAK ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALIDIR.

  • Kürşad 17 Temmuz 2022 16:03

    Yunanistan Avrupa'nın sığınmacı deposu olsun.

  • baran17 Temmuz 2022 15:36

    Köpek her zaman köpektir.   Büyük köpek adayı havlıyor ki sahibine yaransın içerideki yavruları da yakında hemen havlamaya  başlayacaktır.  Bunlar o kadar zavallı duruma gelmeye hazırlansınlar çünkü  Türkiye ve Rusya yı bir türlü geçip istedikleri ortama ulaşamadılar.  Arkalarındaki güce o kadar güveniyorlar ki;  ve de o kadar kalitesiz  yoz yobaz kendini beğenmişler ki!  Asla bir öngörüleri dahi yok.  Yani şunların suratına bir bakın ne kadar çapsız olduklarını anlarsınız.  Oksford da Cambridge üniversitesinde okuduklarını bire bir Ortadoğu ve Afrika da uygulayabileceğini zan ediyor.  Diğer üçü Türkiye nin kapısında adeta köpek oldular sebebi basit sevdiklerinden falan değil sadece Tahıl ve enerji.   Bu durum derin gücün çok zoruna gitmiş görünüyor. Kadro değişimine sebebi çok belli.

  • Servergazi17 Temmuz 2022 12:58

    Medeni Avrupa hayali son buluyor.Çok yakın zamanda Hitlerin nazi kampları ve gaz odaları gündeme gelebilir.Rusya hepsine diz çöktürecek.Yıllardır bizi PKK ile fetö ile ülkenin milyarlarca dolar parasının kaybolmasına sebeb oldular.Daha güzel günler görecekler.Bizim ülkemiz ayakta olacak inşAllah

  • Kürşad 17 Temmuz 2022 16:06

    Moskofa bel bağlama, en doğrusu veya bizim için en faydalı olanı, batı Moskof ve çin beraberce el ele hırpalansın

  • Bik17 Temmuz 2022 12:25

    Türkiye'yi dünyanın mülteci kampı haline getirilmesine neden olanlar bu tartışmaların olmasının sorumlusu.