E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri​Global ve Eczacıbaşı Yatırım birleşti---

​Global ve Eczacıbaşı Yatırım birleşti

​Global ve Eczacıbaşı Yatırım birleşti
28 Eylül 2015 - 11:25 borsagundem.com

Mehmet Kutman'ın şirketi Global Menkul Değerler ile Eczacıbaşı Yatırım birleşti

Mehmet Kutman, Global Yatırım Holding'in sahibi. 1990'larda Mesut Yılmaz'ın kuzeni olan borsacı olarak tanınan Kutman, 1990'larda Global Menkul Değerleri sektörün en büyük oyuncusu haline getirdi. Sonrasında banka sermayeli aracı kurumların devreye girmesiyle birlikte sektörde aşağı sıralara geriledi. Ancak aracı kurumdan bir holding çıkarmayı da başardı: Global Yatırım Holding.

Mehmet Kutman'ın sermaye piyasalarına olan ilgisi ve yatırımı da bitmedi. Global Menkul Değerler son olarak Eczacıbaşı Grubunun şirketi Eczacıbaşı Menkul Değerler'i satın aldı ve geçtiğimiz günlerde iki kurumun birleşmesi tamamlandı. Böylece sektörün en büyük bağımsız aracı kurumu olma yolunda büyük bir adım atıldı.

Global Menkul Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Özer, birleşmeyle ilgili olarak, "Bu iki önemli kurumu Global çatısı altında birleştirerek sektörün en büyük bağımsız aracı kurumunu oluşturma yolunda çok önemli bir adım daha attık" dedi.

Ekonomist Dergisi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)