E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGeri çekilmeler alım fırsatı olarak kullanılabilir---

Geri çekilmeler alım fırsatı olarak kullanılabilir

Geri çekilmeler alım fırsatı olarak kullanılabilir
05 Şubat 2021 - 09:23 borsagundem.com

Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne alıcılı bir eğilimle başlaması bekleniyor

BİST: Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde dalgalı bir seyir izlerken % 0,09 yükselişle 1.534,90’dan tamamladı. Yurtdışı borsalar günü yükselişle kapatırken, BIST bankacılık endeksindeki satışların etkisiyle negatif ayrışarak günü yatay eğilimle kapattı. Bankacılık endeksi bir gün önceki güçlü yükseliş sonrası dün %1,47 düşüşle negatif ayrıştı. DXY dolar endeksindeki yükseliş ve EM para birimlerindeki değer kayıplarına rağmen TL pozitif ayrışmasını devam ettirerek günü değer kazancıyla kapattı.

CDS’ler ise sınırlı düşüşle günü 296 seviyelerinden kapatırken, CDS’lerdeki düşüş TL’deki pozitif ayrışmayı destekliyor. TCMB verilerine göre son iki haftada borsada güçlü yabancı çıkışı gerçekleştiğini görüyoruz. Geçen hafta BIST’te yaşanan 494 milyon dolarlık çıkış Ağustos ayından beri yaşanan en yüksek haftalık çıkışa işaret ediyor. Yabancı çıkışının devam etmesi durumunda BIST’te yeniden kısa süreli kar satışı baskısı oluşması beklenir. DİBS tarafında ise yabancıların giriş yapmaya devam ettiği görülüyor bu görünüm de TL’deki son dönemdeki güçlenmeyi destekliyor. VIX endeksi 22 seviyesi altına gerilerken, ABD borsalarında volatilitenin sona erdiğine işaret ediyor. Genel olarak BIST’in yurtdışı borsalara paralel hareket etmesi beklenirken kısa vadede yabancı çıkışının devamı negatif ayrışmaya neden olabilir. Ancak, yurtdışı borsalardaki pozitif seyir devam etmesi durumunda BIST’te geri çekilmeler olsa da orta vade de yükselişi eğiliminin korunması beklenir.

Bugün ABD’de açıklanacak istihdam verilerinin zayıf gelmesi kar satışlarını tetikleyebileceği gibi beklentinin üzerinde gelen veriler yükseliş eğilimini destekleyecektir. BIST’in kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri yükselişle seyrederken, Asya borsalarında güçlü alıcılı seyir var. Endeksin güne alıcılı bir eğilimle başlaması ve geri çekilmeler olsa da alım fırsatı olarak kullanılarak yükselişin düşük momentumla devam etmesi beklenmektedir.

Global piyasalarda gözler ABD TDİ data setine çevrildi

Küresel piyasalarda gözler ABD istihdam raporunda

Geçen haftaki tüm kayıplar geri alındı

Haftanın kapanışında görünüm olumlu

Piyasalarda olumlu resim korunuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selim05 Şubat 2021 09:54

    Borsa 143 bine düşünce aracı kurumlar sessiz kaldı şimdi geri çekilme alım fırsatı diyorlar. Ben ise 158 binden 143 bine borsa yüzde 10 düzeltme yaptığı gün acemiler satıyor akıllılar alıyor düzeltme bitti alım zamanı demiştim.