E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGenpower'ın yanıt vermediği sorular!---

Genpower'ın yanıt vermediği sorular!

Genpower'ın yanıt vermediği sorular!
11 Ekim 2013 - 10:36 borsagundem.com

Dolaylı yöntemlerle milyar liralık bir halka arz yapmayı planlayan Genpower’ın patronu Müjdat Uslu, borsagundem.com’un sorularını yanıtsız bıraktı...

BORSAGUNDEM.COM
Çeklerinin arkası yazılan, bankalarla borç ödemesi konusunda sıkıntılar yaşayan Genpower, “Teknik iflasa sürükleniyorsun” uyarısı alan Latek Holding’i satın aldı. Genpower’ın mali yapısını güçlendirmek yerine halka açık şirketleri satın almaya başlaması, bazı halka açık şirketlerin arsalarını oldukça yüksek fiyata devralması büyük tartışmalara neden olurken bomba açıklama geçtiğimiz günlerde geldi: “Genpower 1.2 milyar sermayeyle borsaya geliyor…”
Borsagundem.com’un gündeme taşıdığı konu, sadece borsa çevrelerinde değil iş dünyasında da konuşuluyor. Daha önce yapılan tahsisli sermaye artırımları şirket birleşmeleri sonrası hisse fiyatlarında yarı yarıya gerileme yaşandığı biliniyor. Sert düşüş sonrası patronların elindeki avcundaki tüm hisseleri satışa çıkarması yatırımcıları tedirgin eden en önemli konulardan biri. Genpower için biçilen değer, atılan adımlar ve halka arz sonrası şirketin stratejilerini öğrenmek amacıyla patron Müjdat Uslu’dan bilgi talebinde bulunduk. İlk haberler çıkmaya başladığında borsagundem.com editörlerine mail atarak başarı öyküsünü anlatan Müjdat Uslu, önce sorulara gün içerisinde yanıt vereceğini söyledi. Akşam saatlerinde ise yurt dışı seyahatini gerekçe göstererek soruları yanıtsız bıraktı. Borsagundem.com olarak yanıtlar için bekleyebileceğimizi iletmemize rağmen Müjdat Uslu’dan geri dönüş alamadık. Şimdi Müjdat Uslu’ya yönelttiğimiz, tüm yatırımcıların cevabını merakla beklediği ancak yanıtsız kalan soruları kamuoyuyla paylaşıyoruz.

BAŞARI BÜYÜK AMA SORULAR DA ÇOK
“Müjdat Bey, merhaba…
Bize göndermiş olduğunuz yazıda, bizlerin “Anadolu Kaplanı” olarak nitelendirdiğimiz bir şirketten bahsetmişsiniz ve girişimci ruhunuzla yakalanan başarı hikayesini anlatmışsınız. Takdir edilecek bir başarı öyküsü... Biz de Genpower ismini siz borsadan şirket almaya başladığınızda öğrendik. Araştırdık, anlattığınız gibi gerçekten büyük bir başarı hikayesi var ortada… Ancak son dönemde yapılan ortaklıklar, satın almalar ve birleşme kararlarında çok fazla soru işaretlerinin olduğunu görmekteyiz. Basın özgürlüğü kapsamında, kamuoyunu aydınlatma adına biz de görevimizi yerine getirmek amacıyla, sizin yaptığınız her açıklamayı gündeme taşıyoruz. Bana mail olarak gönderdiğiniz yazıda, “Kendimizi bedavaya vermek istemedik, bu sebeple halka arz olma planlarımızı yaptık ve bu doğrultuda ise işlemlerimizi yapmaya, tamamlamaya çalışıyoruz. Benim geçmişim çok temizdir ve öyle de kalması için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Tüm danışman kuruluşlarıma ise söylediğim tek bir şey vardır: itibarımızı zedeleyecek hiçbir iş yapmayın bizim adımıza, bizim böyle bir niyetimiz yok. Biz cebine para doldurmaya çalışan patronlardan olmayacağız, işimize, yatırım yapmaya devam edeceğiz ve bilerek kimsenin de ahını almayacağız, aldırmamaya çalışacağız” diyorsunuz…
Bu sözlerinizden sonra, açıklanan birleşme planıyla ilgili haber yapmadan önce size bazı sorularımız olacak. Yukarıda bahsettiğiniz samimiyet ve dürüst işadamı kimliğiyle yanıtlayabilirseniz seviniriz…

İŞTE O SORULAR
1- Şirketinize ortak ettiğiniz Mehmed Nureddin Çevik’in “2499 Sayılı Yasaya muhalefet ve Sermaye Piyasası Kanunu’nun 47/I-A (1-2-3) Maddesi’nde yer alan manipülasyon, içeriden öğrenenlerin ticareti ve sermaye piyasası araçlarının değerini etkileyebilecek yalan yanlış mesnetsiz bilgi verme, haber yayma, yorum yapma suçlarını işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak suçundan” hakkında kamu davası açıldığını ve halen yargılanmasının İstanbul 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam ettiğini biliyor musunuz?

2- İtibarlı bir işadamı olarak satın aldığınız İCG Yatırım Holding şirketinin patronu Enver Çevik’in, manipülasyon suçlamasıyla, “İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nin E.2009/110 sayılı dosyası üzerinden açılan kamu davasında mahkemenin 18.11.2009 tarih ve K.2009/925 sayılı kararı ile mahkumiyetine karar verildiğini biliyor musunuz? Enver Çevik’in hakkında, “2499 Sayılı Yasaya muhalefet ve Sermaye Piyasası Kanunu’nun 47/I-A (1-2-3) maddesinde yer alan manipülasyon, içeriden öğrenenlerin ticareti ve sermaye piyasası araçlarının değerini etkileyebilecek yalan yanlış mesnetsiz bilgi verme, haber yayma, yorum yapma suçlarını işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak suçundan” kamu davası açıldığını ve halen yargılanmasının İstanbul 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam ettiğini biliyor musunuz?

3- Sıfırdan dev bir tesis kuran ve Türk Bayrağı’nı uluslararası arenada dalgalandıran bir şirketin patronu ve cebine para doldurma niyetinde olmayan birisi olarak, ortaklık yaptığınız kişiler hakkında geçmişte Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) çok sayıda manipülasyon suçlaması yaptığını biliyor musunuz?

4- İtibarlı, geçmişi temiz ve dürüst bir işadamı olarak yatırımcıların merak ettiği, “Halka arzın neden normal yollardan değil de birleşme yoluyla yapılıyor?” sorusuna yanıt verebilir misiniz?

5- Bu kadar kıymetli, bir benzeri olmayan şirketinizi düştüğü finansal sıkıntılardan kurtarmak yerine, İCG Yatırım Holding gibi Gözaltı Pazarı’nda işlem gören, hiçbir faaliyet alanı olmayan bir şirketi neden satın aldınız? Diğer taraftan kendi işinizi büyütmek ve faaliyet gösterdiğiniz alanda yatırım yapmak yerine neden Nureddin Çevik’e ait Gürtaş Tarım’ın arsasına 11 milyon 800 bin lira gibi fiyata talip oldunuz?

6- Birleşmeyle ilgili planla ilintili yapılan açıklamada, Akis Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş.'ye hazırlatılan raporda yaklaşık olarak hesaplanan birleşme oranının yüzde 2.66, artırılacak sermayenin 3.1 milyar TL ve değiştirme oranının 24.8 hesaplandığı belirtiliyor. Yine söz konusu raporda Latek Holding’in piyasa değerinin 46 milyon 550 bin lira olduğu ifade ediliyor. Açıklanan rakamlarla ilgili olarak biraz daha detay verebilir misiniz? Yüzde 2.66’lık birleşme ve 24.8 değiştirme oranı ne anlama geliyor. Şirketin sermayesi 3.1 milyar liraya mı çıkarılıyor?
Latek Holding A.Ş.'nin birleşmeye esas piyasa değeri neden 127 milyon 500 bin lira olarak baz alınıyor?

7- Latek Holding’in 85 milyon lira tutarında ödenmiş sermayesi birleşme nedeniyle 1 milyar 133 milyon 472 bin 667 lira artırılarak 1 milyar 218 milyon 472 bin 667 TL'ye çıkarılacağını ve artırılan tutarı temsil eden payların Genpower'ın mevcut pay sahiplerine bedelsiz olarak verileceğini beyan ettiniz. Bu açıklamaya göre, 1 milyar 133 milyon 472 bin adet yeni hisse ortaya çıkacak. Nominal değer baz alındığında 1 milyar 133 milyon lira gibi oldukça yüksek bir değer ortaya çıkıyor. Bu değer nasıl hesaplandı? Bu rakam şu an yaklaşık 120 milyon lira sermayeye sahip olan Genpower’ın değerini mi ifade ediyor?

8- Birleşme ile ilgili detaylar açıklanmadan önce Mehmed Nureddin Çevik, 7.5 milyon lira karşılığında Genpower’ın yüzde 6.9’una ortak olduğunu açıkladı. Eğer SPK onay verir ve borsa tarihine geçecek bu birleşme gerçekleşirse, Mehmed Nureddin Çevik’in koyduğu 7.5 milyon lira yaklaşık 70 milyon liraya mı yükselecek?

9- Bize göndermiş oluğunuz mailde bir ortaklık yerine halka açılmayı tercih ettiğinizi yazmışsınız. Normal bir halka arz yani hisse satışı yerine, satın aldığınız bir halka açık şirketle Genpower’ı birleştiriyorsunuz. Bu birleşme sonrası nasıl bir fon sağlamayı planlıyorsunuz? Piyasada hisse satışı mı gündeme gelecek?

10- Bu birleşme ve halka açılma planında, yönetim kurulu üyeniz eski SPK çalışanı Prof. Ali Alp ve Latek Holding eski yönetim kurulu üyesi, eski SPK çalışanı Metin Yüksel’in bir katkısı var mı?
Sayın Uslu, yönelttiğimiz soruları, dürüst, ilkeli, geçmişi temiz ve itibarına leke getirmek istemeyen ahlaklı bir işadamı olarak en doğru şekilde yanıtlayacağınızdan eminiz. Ayrıca bu konuda diğer önemli ayrıntıları da ekleyebilirsiniz.
Samimiyetinize inanıyor, gösterdiğiniz ilgiye şimdiden teşekkür ediyoruz...

CEVAP HAKKINI HER ZAMAN KULLANABİLİR
Müjdat Uslu, ne zaman isterse kamuoyunun yanıt beklediği soruları cevaplayabilir. Tek kelimesine bile dokunmadan yayınlayacağımız şimdiden taahhüt ederiz…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mecnun17 Ekim 2013 01:10

    1 milyar 133 milyon 472 bin 667 lira artırılarak Genpower'ın mevcut pay sahiplerine bedelsiz olarak verileceğini beyan ettiği PAY SAHİPLERİ KİMLER?

  • kıbrıstan12 Ekim 2013 20:57

    yazık günah bu küçük yatırımcıya

  • bodoslama12 Ekim 2013 20:32

    eski spk çalışanlarını al işe onlarda sistemın açıklarını anlatsın size sizde 1 . e 100 kazanın ne güzel iş

  • ahmet n11 Ekim 2013 23:01

    latek ve ltholden ALLAH razı olsun. lateki yazın 44 krşdan aldım 70 krş dan verdim. ltholü 64 krş den aldım 1.46 verdim. ALLAH bereket versin.

  • Kurban11 Ekim 2013 22:54

    Spk nın istediği yazı gelmedi bugün.Ama Borsa Gündemi şikayet yazısı geldi.

  • yazık11 Ekim 2013 21:06

    eksi öz sermayeli latek holdingin akibetini iyi görmüyorum. buna para veren k.yatırımcıya da acıyorum. yukarıdaki haberi iyi irdelesinler.bu dalavereye kurban gitmesinler.yazık...

  • osman11 Ekim 2013 20:14

    levent erdogan latek holdıgın sahıbı latek 8 miletın elıne verdi şimdi 0.70 kurus bu adamın yatacak yeri yok şimdide genpower da mılletın canını yakacak

  • Borsacı11 Ekim 2013 20:04

    Adamlar KAP a şimdi açıklama gönderip borsagundem.com a dava açacağız filan demişler. Bence gece yarısı KAPa birleşme haberi gönderip spekülasyon yapmak yerine borsagundem.com un sorularına cevap versinler. Ben bile nerede ise alıyordum LTHOL. İyi ki almamışım. Sağolasın borsagundem.com

  • Mehmet11 Ekim 2013 18:07

    Lthol Spk nın dünkü yazısına bgün cevap vermeliydi. Hala cevap yok.

  • savcılarımız harekete geçmeli.11 Ekim 2013 11:53

    spk nın yapacağı tek işlem var. Nitelikli suçlara bakan ve yargılama yetkisi geniş olan savcılarımıza durumu intikal ettirmek. yoksa halk spk ya olan güvenini değil, husumetini kusacak.

  • hamidiye11 Ekim 2013 11:52

    kemer coutryle ilgilide bi dolu haber yaptınız. adamlar hala tahtalardalar. cirit atıyorlar.

  • sekizinci madde11 Ekim 2013 11:39

    bu madde de,GENPOWER ın %6,9 mehmet nureddin çevik e 7,5 milyona satıldığına göre genpower bu şahsa yaklaşık 109 milyon tl piyasa değeri üzerinden satılmış demektir..yani çevik e satarken bu şirkete yaklaşık 109 milyon tl değer biçilmiş...peki eğer onaylanırsa ve o belirtilen sermayeyle borsaya girerse hangi piyasa değeri üzerinden girecek?