E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGençler borsaya neden yöneliyor?---

Gençler borsaya neden yöneliyor?

Gençler borsaya neden yöneliyor?
27 Eylül 2023 - 11:09 borsagundem.com

Borsadaki her 4 yatırımcının 1'i 15-29 yaş grubundan. Peki, gençler yatırım için neden borsaya yöneliyor?

Borsada yatırımcı sayısı giderek artış gösteriyor. Son 3 yılda ivme kazanan halka arzlar, gençlerin borsaya ilgisini artırdı. CNN TÜRK'e değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Muhammet Bayram, "Gün geçtikçe artan ve bilinçlenen bir yatırımcı portföyü söz konusu. Gençlerimiz borsada biraz daha bilinçliler. Bir an önce tasarruf yapıp, bir an önce çok daha fazla para kazanıp, bir önce hayatlarını yaşamak istiyorlar" dedi.

BES ETKİSİ

Borsaya yatırımdaki artışın bir etkeni de bireysel emeklilik sistemi. Ekonomist Muhammet Bayram, "Bireysel emeklilik sisteminde bazı değişiklikler oldu. Daha öncesinde 18 yaş altı bireysel emeklilik sistemine giremiyordu ve bundan dolayı bir katılım var. Bireysel emeklilik sistemindeki fonların da borsa yatırımı söz konusu" diye konuştu.

YENİ YATIRIMCILAR NELERE DİKKAT ETMELİ?

Peki, borsadaki yeni genç yatırımcılar nelere dikkat etmeli? Ekonomist Muhammet Bayram, "Sosyal medyada yatırım tavsiyeleri var. Bunlara kulak asmamalılar. Yine aynı şekilde gençlerimiz kredili olarak borsaya girmemeliler. Aracı kurumların kendilerine açtığı krediyle girmemeliler" uyarısında bulundu.

Muhammet Bayram, yatırım yapılacak şirketlerin araştırılması gerektiğine de dikkat çekti. "Parayı şirketler nereye kullanacak, sermayelerine ilave mi yapacak, yeni bir iş yeri mi açacak, yabancı yatırımcı mı alacak yoksa yurt dışına mı açılacak, şubeler mi açacak bunları iyi analiz etmek gerekiyor ve sakin olmak lazım" dedi.

DMR Unlu Mamuller'in borsada işlem tarihi belli oldu

 

Borsada yatırımcı sayısı 8 milyona yaklaştı

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (27/09/2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sos28 Eylül 2023 00:06

    İşkur artık bunları işsizden saymaz artık.Gençler borsada çalışıyor.Gidip garsonluk komilik yapacak halleri yok ya

  • Yok27 Eylül 2023 20:15

    İş yok güç yok.ondan bundan duyan geliyor arza.

  • TAMYOBAZSEMİH27 Eylül 2023 15:14

    harika haber çıkın çıkın gelin gençler bi genç getirene bi lot cola hissesi verecem ahuhhuahhaauh yasasınnnn harika haber bu .auhuhauhauhauhaua 

  • Kadir27 Eylül 2023 12:57

    Birileri gençleri bilgilendirsin kuruşluk şirketlere bulaşmasınlar aksi takdirde canları çok yanar, bizimki yanıyor zarar büyük.

  • Muhammed 27 Eylül 2023 15:53

    Spk da birşey demiyor ,5 lira altı şirketmi olur, Allah 'dan korkun.