E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen ülke paraları dar bantta seyrediyor---

Gelişen ülke paraları dar bantta seyrediyor

Gelişen ülke paraları dar bantta seyrediyor
25 Ağustos 2017 - 10:19 borsagundem.com

Asya para birimleri dar bantta dalgalanıyor

Piyasaların Jackson Hole konferansına odaklandığı yeni günde Asya'da gelişen ülke paraları dar bantta hareket etti. MSCI EM Asya Endeksi 2 haftanın zirvesine çıkarken tahviller karışık seyretti.

Güney Kore wonu ve Filipin pesosu bu hafta ilk kez geriledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise yükseldi.

Hong Kong'taki Natixis Asia'da üst düzey ekonomist olan Trinh Nguyen "Piyasalar Jackson Hole öncesi temkinli olacak. Biz ABD ekonomisindeki temel göstergelerin daha fazla sıkılaşmayı destekleyeceğini ve doların da bu bağlamda yeniden yükseleceğini öngörüyoruz" yorumu yaptı.

Çin'de offshore yuan 11 ayın zirvesine yakın seyrederken Şanghay Borsası yükseldi. 10 yıllıklar yatay seyretti.

Güney Kore wonu 4 günlük yükselişi sonlandırırken 10 yıllık tahviller ve Kospi Endeksi yükseldi.

Endonezya rupisi yatay seyrederken Jakarta Borsası 2. günde de düştü. Küresel yatırımcılar 23 Ağustos'ta net 89.9 milyon dolar değerinde tahvil aldı, dün 43.8 milyon dolarlık hisse senedi sattı.

Tayland bahtı yatay seyrederken 10 yıllık tahviller geriledi. Malezya ringiti yükselirken 10 yıllıklar yatay seyretti, KLCI Endeksi geriledi.

Filipin pesosu ve 10 yıllıklar düşerken Borsa 2. günde de yükseldi. Goldman Sachs yolladığı bir notta Filipin varlıklarının 'ucuz' olduğunu belirtitti.

Tayvan doları yükselişi sürdürürken 10 yıllıklar yatay seyretti. Taiex borsası ise yükseldi.

Credit Agricole'un 27 gelişen ülkeyi kapsayan endeksine göre gelişen ülke varlıklarında geçen hafta 2.1 milyar dolarlık portföy çıkışı gerçekleşti, bir önceki hafta ise 2.5 milyar dolarlık giriş kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)