E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGelişen piyasalar endeksi düştü---

Gelişen piyasalar endeksi düştü

Gelişen piyasalar endeksi düştü
02 Temmuz 2013 - 11:04 borsagundem.com

Gelişen piyasalar endeksi 5 gün devam eden rallilerini sonlandırdı

Hong Kong'taki Çinli şirketlerin geri adım atması ve Güney Koreli otomobil üreticilerinin sert düşüş kaydetmesiyle gelişen piyasalar endeksi 6 gündür ilk kez düştü.
Hyundai Motor Co. ve Kia Motors Corp., ABD'deki toplam pazar paylarının zayıflayacağı spekülasyonu üzerine yüzde 3.8 değer kaybetti. SK Hynix Inc., CLSA Asia-Pacific Markets'ın hisse satış tavsiyesi üzerine 13 ayın en sert düşüşünü kaydetti. Zoomlion Heavy Industries Science&Technology Co. ve China National Buildings Material Co., Bank of America Corp.'nun Çin'in büyüme tahminini indirmesinin ardından tatil sonrası Hong Kong borsasındaki düşüşleri devam ettirdi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 938.795 puana gerileyerek Mart'tan bu yana en uzun süreli kazanç dönemini sonlandırdı. Bank of America ülkedeki 2 imalat endeksinin birden Haziran'da düşmesi sonrasında bugün Çin'in ikinci çeyreğe ait büyüme tahminini yüzde 7.7'den yüzde 7.6'ya indirdi.
Hükümetin kredi ve emlak sektörlerindeki kontrollerini devam etme niyetinin sinyalini verdikçe Çin ekonomisindeki daha fazla yavaşlama sinyalinin ortaya çıkacağını öngören Phillip Asset Management Co.'nun CEO'su Vattana Vongseenin, Çin'deki yavaşlamanın yatırımcıların beklentilerine yansıyacağını söyledi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki tüketime bağlı hisseler endeksi yüzde 1.2 kayıpla 10 sektör grubu arasında en sert düşüşü kaydetti. Güney Kore'nin en büyük otomobil üreticisi Hyundai Motor 5 Nisan'dan bu yana en sert düşüşünü kaydederken, ülkenin en büyük 2. otomotivcisi Kia da yüzde 4.7 değer kaybetti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)