E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar 3 haftanın zirvesinde---

Gelişen piyasalar 3 haftanın zirvesinde

Gelişen piyasalar 3 haftanın zirvesinde
23 Haziran 2015 - 09:59 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Yunanistan iyimserliği sayesinde 3 haftanın en yüksek seviyesine yaklaşıyor

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji şirketlerinin yükselişi ve Yunanistan'ın yakında anlaşma sağlayacağı noktasındaki iyimserlik ile üç haftanın en yüksek seviyesine yaklaşıyor.

Samsung Electronics, yüzde 3,1 prim yaparak, Güney Kore'nin Kospi endeksin iki ayın en ciddi artışına yaklaştırdı. Taiex endeksi, Taiwan Semiconductor öncülüğünde üç haftanın en yüksek düzeyine çıktı. Hong Kong'da işlem gören Çin hisseleri yüzde 1,4 yükselirken, Şanghay Bileşik Endeksi dalgalı seyretti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0,3 yükselerek, Hong Kong saati ile 13:32'de 990.52 puan oldu. Avrupa liderleri, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras liderliğindeki hükümete kreditörlerin tatmin edilmesi için son çabanın gösterilmesi ve Euro Bölgesi’nden çıkma riski barındıran beş aylık anlaşmazlığı sonlandırması için 48 saat süre verdi.

Bangkok merkezli Krungsri Securities Araştırma Müdürü Naphat Chantaraserekul "Yunanistan krizinin çözüme kavuşması, finans piyasaların en büyük endişesi ortadan kalkacak. Çin hisse senetleri ise oldukça volatil" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)