E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelecek hafta piyasalarda gündem yoğun olacak!---

Gelecek hafta piyasalarda gündem yoğun olacak!

Gelecek hafta piyasalarda gündem yoğun olacak!
08 Ocak 2021 - 14:16 borsagundem.com

Gelecek hafta hem veri hem de merkez bankası yetkililerinden gelecek açıklamalar anlamında yoğun bir hafta olacak. ABD'de yaşanan gelişmeler de önümüzdeki hafta izlenmeye devam edilecek.

2021 yılının ilk haftası geride kalırken, piyasalarda aşı iyimserliği sürüyor. ABD'de bu hafta meydana gelen olaylar Başkanlık devrine değin endişe oluşturacak. Haftaya merkez bankalarının açıklamaları gelecek. Yurt içinde de işgücü, ödemeler dengesi, sanayi üretimi, bütçe rakamları, yurt dışında ABD tüketici ve üretici fiyatları, Çin enflasyon ve ticaret, Almanya GSYH verileri öne çıkıyor.

11 Ocak Pazartesi

Haftanın ilk günü yurt içinde işgücü istatistikleri ve ödemeler dengesi gibi piyasaların yakından izlediği iki önemli veri gelecek. Foreks'in 11 ekonomist ile düzenlenen anketinde cari işlemler medyan tahmini 3 milyar 557 milyon dolar, ortalama tahmini ise 2 milyar 659 milyon dolar açık oldu. Ekonomistler, 2020 yılında toplam 37 milyar dolar açık bekliyor.

İşsizlik verisi diğer takip edilecek veri olacak. Bir önceki ay %12,7 olarak açıklanan işsizlik oranını işten çıkarma yasağı nedeniyle bir miktar daha gerileyebileceği belirtiliyor. Sosyal Politikalar Araştırma Merkezi (SPM), Ekim 2020 döneminde işsizlik oranının 0,2 puan azalarak yüzde 12,5’e ineceğini tahmin etti.

TÜİK iki veriyi de saat 10.00'da açıklayacak.

Yurt dışında günün ilk önemli verisi Çin'den gelecek. Çin'in Aralık ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyatları verileri birlikte açıklanacak. Bir önceki ay tüketici fiyatları aylık yüzde 0,6, yıllık yüzde 0,5 düşüş gösterirken, üretici fiyatları aylık yüzde 0,5 artmış, yıllık yüzde 1,5 düşmüştü. Aralık ayında düşüş verilerinin hız kesmesi bekleniyor.

BOE Para Politikası Kurulu Üyesi Silvana Tenreyro (17.00) ile Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic (20.00) konuşmaları izlenecek merkez bankası yetkilileri olacak.

12 Ocak Salı

Salı günü piyasaların takip edeceği çok önemli bir veri öne çıkmıyor.

Günün ilk saatlerinde Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan'ın bir konuşması bulunuyor (02.00). BOE Başkan Yardımcısı Ben Broadbent (13.00), Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester (20.00) ve Avrupa Merkez Bankası(ECB) üyesi ve İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernandez de Cos, konuşmaları izlenecek diğer yetkililer olacak.

TÜİK inşaat maliyet ile dış ticaret endeks verilerini açıklayacak (10.00).

ABD'de NFIB küçük işletmeler iyimserlik endeksi (15.00), JOLTS açılan iş sayısı (18.00) verileri gelecek.

Almanya 9 ve 25 yıllık iki enflasyona endeksli tahvil, İngiltere 7 ve 33 yıllık iki tahvil ihracı gerçekleştirecek.

Japonya'da cari işlemler dengesi (02.50), İtalya'da perakende satışlar (12.00), Brezilya'da enflasyon (15.00) günün diğer verileri olarak takip edilecek.

13 Ocak Çarşamba

Yurt içi ve yurt dışında önemli verilerin olduğu bir gün piyasaları bekliyor.

Türkiye'de sanayi üretimi, perakende satışlar, ciro endeksleri yakından takip edilecek. Foreks'in 8 analist ile düzenlediği ankete göre yıllık arındırılmış sanayi üretim beklentisi yüzde 9,1, arındırılmamış yüzde 8,4 oldu. Tüm veriler TÜİK tarafından saat 10.00'da açıklanacak.

ABD'nin en çok takip edilen verilerinden olan tüketici fiyatları Aralık ayı verileri açıklanacak. ABD'de enflasyon Kasım ayında aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 1,2, çekirdek enflasyon aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 1,6 artış göstermişti.

API petrol stokları (00.30), MBA mortgage endeksleri (15.00), DOE petrol stokları (18.30) ABD'de izlenecek diğer veriler olacak.

Euro Bölgesi sanayi üretimi Avrupa'da günün en önemli verisi olacak (13.00).

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın katılacağı bir etkinlikte açıklamalarda bulunması bekleniyor (12.00). Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, 2021 yılı ekonomik görünümü konusunda bir değerlendirmede bulunacak (22.00).

14 Ocak Perşembe

Bir gün önce olduğu gibi perşembe de veri akışı anlamında yoğun bir gün olacak.

Yurt içinde günün ilk verileri TÜİK'ten tarım ürünleri üretici fiyat endeksi, konut satışları, TCMB'den özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu olacak (10.00). Öğleden sonra sırasıyla BDDK haftalık bülteni ve TCMB haftalık para ve banka istatistikleri takip edilecek. Konut satışları Kasım ayında toplam 112.483 adet olurken, aylık bazda yüzde 6,0, yıllık bazda ise yüzde 18,7 düşüş kaydetti.

TCMB haftalık raporunda özellikle son haftalarda üst üste gerileyen rezervlerin yeni yılın ilk haftasındaki seyri, yurt dışı yerleşiklerin hareketleri ve yurç içi yerleşiklerin döviz pozisyonu izlenecek.

New York'taki Halkbank davasında son ara duruşmanın gerçekleşmesi bekleniyor.

ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, ithal fiyatları (16.30), doğal gaz stokları (18.30) verileri bulunuyor.

Japonya'da üretici fiyatları (02.50), Çin'de ticaret, Almanya'da 2020 yılına ilişkin GSYH (12.00), Euro Bölgesinde konut fiyatları (13.00) günün diğer önemli verileri olacak.

Petrol piyasalarının yakından takip ettiği OPEC aylık raporunu da gündemde yer alıyor.

BoE Yönetim Kurulu Üyesi Sarah Breeden (16.00), Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic (19.00), konuşmaları beklenen yetkililer arasında bulunuyor.

15 Ocak Cuma

Haftanın son günü yurt içinde TCMB beklenti anketi ve bütçe rakamları öne çıkıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aralık ayı ve 2020 yılının tamamı için bütçe rakamlarını açıklayacak (11.00). Ocak-Kasım döneminde bütçe dengesi 132,1 milyar TL, faiz dışı denge 2,98 milyar TL açık verdi.

TCMB beklenti anketi ve kısa vadeli dış borç stoku, finansal varlık verilerini açıklayacak (10.00).

Piyasalar ABD'den gelecek verilere odaklanacak. Üretici fiyatları, perakende satışlar, New York Fed imalat endeksi (16.30), sanayi üretimi (17.15) ve Michigan tüketici güven endeksi (18.00) gibi piyasaların yakından takip ettiği birçok veri art arda ekranlara düşecek.

İşletme stokları, NAHB konut piyasası endeksi (18.00) ve Baker Hughes sondaj kule sayıları da (21.00) gelecek veriler arasında bulunuyor.

İngiltere'den gelecek GSYH, sanayi üretimi, ticaret (10.00) ve Euro Bölgesi'nden gelecek ticaret (13.00) rakamları da beklenen veriler arasında yer alıyor.

Üç büyük kurumun altın analizi

Hamiline yazılı paya sahip olanlar dikkat!

Piyasalar borç tehdidi altında

Dolar yükselişe geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halkbank09 Ocak 2021 12:47

    Perşembe günü halkbank için ara duruşma bilgisi verilmiş ne amaçla verilmiştir jurili hızlı duruşmalar mart ayında yapılacak önü, arkası arası ky kafasını karıştırmak isteyen varsa Ucuza mal yok başka kapıya 6,70Tl hedef fiyatla dava sonuna kadar beklemeye devam kar edemedik bari zararı çıkaralım tüm hisseler rekor kırmışsa biz satıp ne yapalım az daha Sabır YTD