E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGeleceğimizi beraber belirlemek istiyoruz---

Geleceğimizi beraber belirlemek istiyoruz

Geleceğimizi beraber belirlemek istiyoruz
26 Aralık 2015 - 17:21 borsagundem.com

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bütün uluslararası güçler Ortadoğu'ya üşüşmüş" dedi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bütün uluslararası güçler Ortadoğu'ya üşüşmüş. Bir kez daha tarih tekerrür etsin ve Ortadoğu halklarının kaderi ellerinden alınsın istemiyoruz. Biz Türk halkıyla, Türkiye yönetimiyle stratejik bir kader birliği yapmak istiyoruz, geleceğimizi beraber belirlemek istiyoruz" dedi.

Demirtaş, Kayapınar Spor Salonu'nda düzenlenen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, anayasanın daha özgürlükçü şekilde değiştirilmesinden yana olduklarını ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Cizre'de miting yapmaya, Sur'da yaşananları görmeye davet eden Demirtaş, her zaman diyalog kapısını açık tutacaklarını söyledi.

Demirtaş, Çözüm Süreci'nde büyük çaba harcadıklarını öne sürerek, geleceklerini belirlemede Türkiye ile hareket etmek istediklerini dile getirdi.

Tarihi bir müzakere yaptıklarına işaret eden Demirtaş, "Ortadoğu kaynayan kazana dönüşmüştür. Bütün uluslararası güçler Ortadoğu'ya üşüşmüş. Bir kez daha tarih tekerrür etsin ve Ortadoğu halklarının kaderi ellerinden alınsın istemiyoruz. Biz Türk halkıyla, Türkiye yönetimiyle stratejik bir kader birliği yapmak istiyoruz, geleceğimizi beraber belirlemek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Demirtaş'ın ardından DBP Eş Başkanı Kamuran Yüksek ile DTK eş başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak da birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti. A.A

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...28 Aralık 2015 17:47

    Bunların üzerlerinde 1 kuruş dahi hakkım varsa ki var (çünki ben bu devlete vergi veriyorum ) bu vatan hainlerine hakkım haram zehir zıkkım olsun.

  • exper27 Aralık 2015 00:03

    Rusyadan ne tür destek altınki, gelir gelmez çemkiriyorsun?Bu Millet sizin gibi vatan hainlerine bu devleti böldürtmez.

  • erylmz26 Aralık 2015 22:59

    İki kelime yeter sana,"Hadi ordan"...

  • ALPTUĞ26 Aralık 2015 22:32

    Sen TÜRKİYE CUMHURİYETİ yasalarıyla oraya gelmiş oturmuşsun bu ülkenin nimetlerinden faydalanıp okullarında okumuşsun daha fazla gevezelik yapıp kendini küçük düşürme beğenmiyorsan PUTİNİN YANINA GİDER ORAYA İLTİCA EDERSİN

  • alp26 Aralık 2015 20:50

    lennn demirtaş, sizden, kürtlerde türklerde umudu kesti artık.toplayın bavulunuzu ekibinizi ve yandaşlarınızı gidin bu ülkeden.teröriste ihtiyaç yok ülkemde.neyse tükeniyosunuz zaten.

  • ibrahim ozel26 Aralık 2015 20:35

    bu zata ve partisine oy verenler bunun vebalinden kurtulamayacaklar ha pkk ha bunlar ne yazıkki bazılarının gözünü öyle hırs bürüdüki oy atarken bile artıslık yaptılar hava attılar ama güzel tokat yadiler ama insanoğlu anlamıyor şimdi vebal boynunuza

  • metin26 Aralık 2015 19:51

    sen kimsin rusmusun amarikan misin almanmisi ingilizmisin fransizmisin nesi önce onu acikla

  • murat26 Aralık 2015 18:18

    Madem Türkiye yönetimiyle stratejik bir kader birliği yapmak istiyorsunuz geleceği beraber belirlemek istiyorsunuz o halde daha görüşme gerçekleşmeden " Kaçak çayınızı içip gidersiniz" türü ifadelerden uzak duracaksınız.Rusya ile değil mecliste çözüm arayacaksınız.Siz herkesi aptal mı sanıyorsunuz?