E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGedik Yatırım'dan 2014'ün ilk bono ihracı---

Gedik Yatırım'dan 2014'ün ilk bono ihracı

Gedik Yatırım'dan 2014'ün ilk bono ihracı
25 Aralık 2013 - 11:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım, 25 milyon TL tutarında 100 gün vadeli bono ihracı için 02-03 Ocak 2014 tarihlerinde talep toplayacak

Gedik Yatırım 150 milyon TL nominal değere kadar farklı vadelerde TL cinsinden borçlanma aracı ihracına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu’ndan almış olduğu onay kapsamında, 6 Ocak 2014  valörlü  100 gün vadeli, 16 Nisan 2014  itfa tarihli bonoların ihracını halka arz yoluyla gerçekleştirecek ve 02-03  Ocak  2014  tarihleri  arasında  talep toplayacak.

Halka arzda 25 milyon TL nominal değerli  bonolar satışa sunulacak olup,  halka arz tutarını aşan talep gelmesi halinde, ek satış  hakkı kullanılarak satış tutarı 37,5 milyon TL’ye kadar yükseltilebilecek. Halka arz edilecek  bonoların  satış fiyatı  gösterge olarak alınan benzer vadeli devlet iç borçlanma senetlerine ek olarak, %1,5 (150 baz puan) ek getiri verilecek. Gösterge olarak alınan benzer vadeli devlet iç borçlanma senetlerinin basit faiz oranının, %8,00’den daha düşük çıkması durumunda, bonoların  basit faiz oranı %8.00 olarak kabul edilecek ve bu orana %1,50 (150 baz puan) oranındaki ek getiri eklenerek  bonoların nihai satış fiyatı belirlenecek.

Minimum talep miktarı tüm yatırımcı kategorilerinde 1.000 TL nominal değerli olacaktır. Minimum talep miktarından sonraki talep aralıkları da 1.000 TL nominal değerde ve katları şeklinde olacak. Talep edilebilecek azami bono miktarı hakkında herhangi bir sınırlama yoktur. İhraç edilecek bonolar, Borsa İstanbul Tahvil ve Bono Piyasası’nda işlem görecek.

Gedik Yatırım’ın Bono halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar, Gedik Yatırım Genel Müdürlüğü ve Şubeleri üzerinden talepte bulunabilirler.
 
Gedik Yatırım; Sermaye Piyasalarının önde gelen aracı kuruluşlarından biri olarak 1991’den beri faaliyet göstermektedir. Halka açık bir kuruluş olan Gedik Yatırım ve iştirakleri, kredi derecelendirme kuruluşu JCR tarafından konsolide olarak yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirilmiş, Uzun Vadeli Ulusal Notu ‘AA- (Trk)’ görünümü ise ‘Stable’ olarak belirlenmiştir. 2013 yılı 9 aylık solo verilere göre Gedik Yatırım, banka kökenli olmayan aracı kurumlar arasında öz sermaye ve karlılık açısından 2’inci sırada, Borsa İstanbul pay piyasası işlem hacminin %4,32’sini gerçekleştirerek 1. sırada yer almıştır. Banka kökenli olmayan aracı kuruluşlar arasında 26 şubesi ve tümü acentesi olan Fibabanka şubeleri ile en yaygın çalışan kuruluştur.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)