E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGeçmişler sıfırlandı!---

Geçmişler sıfırlandı!

Geçmişler sıfırlandı!
05 Ekim 2013 - 09:36 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığı, 109 tanık ve tanık yakınına yeni kimlik verdi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Tanık Korumu Kurulu kararıyla ilgili istatistikleri açıkladı. 58 tanık ve tanık yakını, fiziki koruma talep etti. Bu kişiler polis tarafından 24 saat yakın korumaya alındı.
Kanundan yararlanan 145 tanık ve tanık yakını, yurtiçinde yerleşim yeri değişikliği talep etti. Bu 145 tanık ve tanık yakını, yaşadıkları yerlerden kimsenin bilmediği başka adreslere yerleştirildi.

GEÇMİŞLERİ SİLİNDİ

İçişleri Bakanlığı, kimlikleri ile diğer bilgi ve belgelerinin değiştirilmesi ve yeniden düzenlenmesini isteyen 109 tanık ve tanık yakınına yeni kimlik verdi. Geçmişe dönük tüm bilgileri değiştirilen bu kişiler, yaşamlarını yeni kimlikleriyle sürdürüyor.

YENİ OKUL YENİ İŞ

Bakanlık, 122 tanık ve tanık yakınına geçici maddi yardım sağlarken, eğitim kurumu ya da işyerinin değiştirilmesini talep eden 38 tanık ve tanık yakınına yeni bir okul veya iş imkânı sağladı.

12 tanık ve tanık yakını ise estetik operasyonla fiziki görünümünün değiştirilmesini istedi. Program kapsamında; estetik cerrahi ya da diğer yöntemlerle 12 tanık ve tanık yakınının yüzü değiştirildi. Bu kişiler, yaşamlarını yeni yüzleriyle sürdürüyor.

273 KİŞİ KORUNUYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü, Tanık Koruma Kanunu kapsamında 105'i tanık, 168'i de tanık yakını olmak üzere toplam 273 kişi hakkında koruma tedbiri uyguluyor. Emniyetin verilerine göre, 2008'de 7, 2009'da 42, 2010'da 20, 2011'de 90, 2012'de 87 ve bu yıl da 27 kişi Tanık Koruma Kanunu'ndan yararlandı.

KANUN NE DİYOR?

Kanuna göre, ceza yargılamasında tanık olarak dinlenenler ile tanık olarak dinlenen suç mağdurları, dinlenenlerin nişanlısı, evlilik bağı kalmasa bile eşi, kan hısımlığından veya kayın hısımlığından üstsoy veya altsoyu, ikinci derece dahil kan veya ikinci derece dahil kayın hısımları ve evlatlık bağı bulunanlar ile yakın ilişki içerisinde olduğu kişiler haklarında tanık koruma tedbiri uygulanabiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)