E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGazze’de ateşkes kararı iddiası---

Gazze’de ateşkes kararı iddiası

Gazze’de ateşkes kararı iddiası
16 Ekim 2023 - 10:35 borsagundem.com

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 10. gününde devam ederken, Mısır, İsrail ve ABD, Gazze’nin güneyinde TSİ 09.00 itibariyle ateşkes kararı aldı. Gelen son bilgiye göre ise "Ateşkes sağlandı" iddialarına İsrail'den yalanlama geldi.

Filistinli silahlı gruplar ile İsrail arasındaki çatışmalar 10. gününde sürerken İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarının şiddetini artırıyor.

İsrail’in havadan, karadan ve denizden Filistin’e saldıracağını açıklamasından sonra bugün dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

Mısır, İsrail ve ABD, Gazze’nin güneyinde TSİ 09.00 itibariyle ateşkes kararı aldı. Alınan bu kararı Mısır’dan iki yetkili İngiliz haber ajansı Reuters’a duyurdu. Alınan ateşkes kararı Refah sınır kapısının yeniden açılmasına denk geldi.

İsmini açıklamayan yetkililer ateşkesin birkaç saat süreceğini belirtirken Refah sınır kapısının da TSİ 14.00’e kadar açık kalacağını duyurdu.

NETANYAHU YALANLADI

Konuyla ilgili ABD’nin İsrail’deki büyükelçiliği bir açıklama yapmazken Reuters’ın haberinden yarım saat sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu açıklama yaptı.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ofisi tarafından yapılan açıklamada, “Şu anda Gazze’de yabancıların çıkarılması karşılığında ateşkes ve insani yardım söz konusu değil” denildi.

İsrail-Hamas çatışmaları: Gazze'de insani dram!

 

BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'e çağrıda bulundu

 

Blinken: Refah Sınır Kapısı tekrar açılacak

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.16 Ekim 2023 20:36

    İSRAİL GAZZELİLERİN CANLARINA MALLARINA EVLERİNE SALDIRIYA DEVAM ETTİĞİ TAKTİRDE MÜSLÜMAN ÜLKELER DE ÜLKELERİNDEKİ YAHUDİLERİN MALLARINA MÜLKLERİNE SERVETLERİNE EL KOYARAK SINIR DIŞI ETMELİDİR YOPLANAN MAL MÜLK PARALAR GAZZELİLERE DAĞITILMALIDIR İRAN BU UYGULAMAYI BAŞLATABİLİR

  • HASAN HÜSEYIN KIZILIRMAK16 Ekim 2023 17:07

    Katil ABD ve İsrail asla ateşkes yapmaz son kalan filistinlerin hepsini katledecekler.asırlardır milyarlarca masum insanları ve müslümanları katletmişlerdir.bunlar kan ile dahi doymazlar.ALLAH gözlerini doyursun AMİN::::::::::::::::

  • Yorum16 Ekim 2023 11:51

    Bu olay devletleri ekonomik olarak etkilemezken, olumluda olsa her haber bizi olumsuz etkiliyor. Bıktım usandım.Devre kesen kesene. Tedbir yok. Bilgili bir yönetim yok. Araştırsana arkadaş İsrail borsası + yaparken sen niye devre kesiyorsun. Kim neden oluyorsa cezasını ver. Yetti artık.

  • azmi16 Ekim 2023 11:16

    Biden , İsrail'in Gazze'yi işgali hata olur ama hizbullah ve Hamas militanlarını temizlemeli , demiş. De oraya girmeden nasıl olacak bu iş. Filistin Devleti de olmalı , yemeli de yaşamalı demiş . O zaman Filistin kalacak ama Gazze'yi israil üçe bölüp , kuzeyini ilhak edecek , böylece geçinip gideceğiz , Abd de bize destek olmaya devam edecek  demiş

  • Mucise Reis : )16 Ekim 2023 10:50

    Eee ozaman ABD uçak gemileri ne diye geliyor ? ingiliz fansız askeri oyuncakları ?

  • baran16 Ekim 2023 19:29

    Boşuna sevinme!  daha önce de sevincin kursağında kaldı.  

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA16 Ekim 2023 17:08

    Onların asıl hedefi Türkiye....çünkü Kürdiistan ı kurdurmak istemekte olup, bizim muhalefet partileride bizemi saldıracak diyorlar.