E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGazprom'dan BOTAŞ açıklaması---

Gazprom'dan BOTAŞ açıklaması

Gazprom'dan BOTAŞ açıklaması
25 Mayıs 2023 - 20:18 borsagundem.com

Gazprom bazı medya kuruluşlarında yer alan, BOTAŞ’ın devralınması için müzakereler yürütüldüğü iddialarını yalanladı

Rus enerji şirketi Gazprom, Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) yönetimini devralmak için müzakereler yürütüldüğüne yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Gazprom’dan yapılan yazılı açıklamada, Türk medyasında bazı basın yayın organlarında Gazprom ve BOTAŞ’la ilgili çıkan iddialar yalanlandı.

GAZPROM: MEDYADA YER ALAN BİLGİLER TAMAMEN GEÇEK DIŞIDIR

Gazprom’un BOTAŞ yönetimini devralmasına yönelik müzakereler yapıldığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, “BOTAŞ'ın Gazprom yönetimine devredilmesine ilişkin iddia edilen müzakereler veya niyetler hakkında bazı Türk medyasında yer alan bilgiler tamamen gerçek dışıdır.” denildi.

BOTAŞ: İDDİALARIN GERÇEKLİKLE UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ YOK

BOTAŞ’tan da konuya ilişkin yapılan açıklamada, söz konusu iddialar yalanlanarak, “Türkiye’nin enerji sektöründeki öncü kamu kuruluşu olan BOTAŞ’ın Gazprom dahil olmak üzere herhangi bir ülke veya şirkete satılması veya devredilmesi iddialarının gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır.” ifadesi kullanılmıştı.

Bütçeden BOTAŞ'a 32 milyar TL'lik transfer

 

Gazprom'un Çin'e doğalgaz sevkiyatında rekor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • N.D26 Mayıs 2023 10:41

    Satacağız ama şimdi değil.Seçimlerden sonra gelin.Satılmadık üç beş parça bir şey kaldı .Onları da satacağız.Acele etmeyin.Satacağız ve arkasından CHP satmış diyeceğiz.Bu milletin yarısı zaten yutuyor.

  • Mucise Reis : )26 Mayıs 2023 09:53

    Satın yahu, devlete milelte zarar sırtında yük :D satalım kurtulalım, onun yerine otoban yapalım 5 gişe koyalım gelir elde edelim... Hatta Ziraatbank satılacaktı taa yıllar önce kriz oluşunca satışı durdu :D o zaman satamamıştık bankamızıda satalım... bankaların haci koygudu evler, arabalar, villalar, tarlalar vb hepsini, banka satışı adı altında alsın gavur... vatan millet bayrakj ezan derken adam bir x bankayı alıyor, senin 7 ceddinin mirasına konuyor... buna ekonomi derler :D kanun koyucular sınırlama yapmadığında ulusal güvenlik görmediği için hatta TC vatandaşlığı verdiği için satın ne varsa...  Ne yalanlamalar gördük, sonradan doğru çıktı :D neymiş, trt de yayına çıkmadı, trtkurdide yayına çıktı :D ... tank palet satmadık, kiraladık :D ...BOTAŞ satılmadı ama.... :D

  • fafa26 Mayıs 2023 08:36

    Türkiye neden açıklamıyor da ,Gazprom açıklıyor,demek ki doğruluk payı var.

  • Türkoğluturk 26 Mayıs 2023 13:40

    Yalan ve iftiranın kitabını yazanlar belli.enflasyon yüzde kaç.issizlik yüzde kaç.

  • AhmetK26 Mayıs 2023 09:42

    Ne cwsit mahkuksunuz botas aciklamasi var, orada yaziyoe hala yalan pesindesjniz. Siz gercekten mahluksunuz. Not: buradaki siz sana olan saygidan degil, %42 lik gruba soylenmistir.. yoksa gorerek yalani devam ettiren ahlaksizin tekidir

  • VS25 Mayıs 2023 22:59

    gerçek olan ne varki zaten dünya bile yalan dünya gerçek olan ölüm

  • Bir dost25 Mayıs 2023 21:59

    Vatandas olarak tüm dogalgaz faturalarını gecikmesiz ödedim, sen niye ödemedin botaş?

  • ....26 Mayıs 2023 08:06

    Kim o paraları cebine aldıysa