E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGaranti banka bonosu ihracı yapacak---

Garanti banka bonosu ihracı yapacak

Garanti banka bonosu ihracı yapacak
09 Temmuz 2013 - 12:20 borsagundem.com

Garanti Bankası, 9-11 Temmuz tarihleri arasında, farklı vadelerde 3 banka bonosu ihraç edecek

Garanti Bankası, 9-11 Temmuz tarihleri arasında, farklı vadelerde 3 banka bonosu ihracı gerçekleştirecek. İhraç edilecek bonolardan, 76 gün vadeli ve büyüklüğü 250 milyon TL olanı referans faizin yaklaşık 50 baz puan üzerinde, 126 gün vadeli ve büyüklüğü 200 milyon TL olanı yaklaşık 50 baz puan üzerinde, 161 gün vadeli ve büyüklüğü 50 milyon TL olanı 60 baz puan üzerinde getiri sağlayacak. Toplam büyüklüğü 500 milyon TL olan bonolara toplam ihraç tutarından fazla talep gelmesi durumunda, halka arz tutarı 1 milyar TL’ye kadar artırılabilecek.
Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, “Yatırımcılarımız, farklı ürünlere ilgi gösteriyorlar. Biz de bu ilgiye, piyasa faiz oranlarının üzerinde yüksek getiri imkanı sağlayan, güvenli bir yatırım aracı olan banka bonolarımız aracılığıyla cevap veriyoruz. Aynı anda gerçekleştireceğimiz farklı vadelerdeki bu 3 ihraçla, yatırımcılara Garanti güvencesiyle ve farklı vade seçenekleriyle yatırım yapma imkanı sunmuş oluyoruz. Müşterilerimiz için alternatif ve kârlı fırsatlar sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Minimum satış tutarı 1.000 TL olacak bonolar, halka arz yöntemiyle satışa sunulacak. Müşteriler, halka arz süresi sona erdikten sonra, diledikleri zaman bonoların alım-satımını ikincil piyasadan yapabilecek. Halka arz edilen iskontolu banka bonoları, Borsa İstanbul bono/tahvil piyasasında işlem görecek. Yatırımcılar, vade sonuna kadar beklerse, belirtilen faiz oranı doğrultusunda nominal getiriyi alabilecek, bonolarını ara dönemde o anki piyasa fiyatı üzerinden satabilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)