E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGambiya: Yoğun yağış binlerce hayatı olumsuz etkiliyor---

Gambiya: Yoğun yağış binlerce hayatı olumsuz etkiliyor

Gambiya: Yoğun yağış binlerce hayatı olumsuz etkiliyor
04 Ağustos 2022 - 03:08 borsagundem.com

Batı Afrika ülkelerinden Gambiya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı. Yoğun yağış nedeniyle 2 kişi yaşamını yitirirken, binlerce kişi de olumsuz etkilendi.

Gambiya Su Kaynakları Dairesi Başkanlığı, ülkede geçen hafta sonu etkili olan yağmurların, 30 yıldan fazla süredir görülen en yoğun yağış olduğunu açıkladı.

Yaklaşık 20 saatten fazla devam eden yağış nedeniyle oluşan sel felaketleri yüzünden 2 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi de olumsuz etkilendi.

"Gambiya'da gördüğüm en kötü sel"

Ulusal Afet Yönetim Ajansı Müdürü Sanna Dahaba, selin iklim değişikliğinden kaynaklandığını belirterek, "Gambiya'da gördüğüm en kötü sel. Bu iklim değişikliğine bağlanıyor, buna hiç şüphe yok" dedi.

Gambiya Kızılhaç ise gönüllülerini malzemeleri dağıtmak ve ailelerin acil durum barınaklarına taşınmasına yardımcı olmak için seferber etti.

Erdoğan: Gambiya ile ekonomik ilişkilerimiz istediğimiz seviyede değil

Akar, Gambiya Genelkurmay Başkanı'nı kabul etti

ABD’nin Kentucky eyaletindeki selde can kaybı 8'e yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.04 Ağustos 2022 06:50

    DÜNYA YÜZEYİNDE BİR MİLYAR ADET HAREKET HALİNDEKİ OTOMOBİL EGZOZUNDAN ÇIKAN GAZLAR ATMOSFERİN YAPISINI DEĞİŞTİRİYOR HAVAYI ISITIYOR ABD ÇİN YIL 20 MİLYON MOTORLU TAŞIT ÜRETİYORLAR ALMANYA 15 MİLYON JAPONYADA SADECE TOYOTO 10 MİLYON ÜRETİYOR BİZ DE 1,5 MİLYON ADET ÜRETİYORUZ DÜNYAMIZ BU KADAR TAŞITIN ZEHİRLI GAZINI TEMİZLEMEKTE ZORLUK ÇEKİYOR ÜLKELERİN MOTORLU TAŞIT ÜRETİM SAYILARINA SINIRLAMA GETİRİLMELİDİR DÜNYA GENELİNDE NÜFUS PLANLAMASI YAPILMALIDIR