E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray’ı dolandırmıştı: Vefat edince davası düştü!---

Galatasaray’ı dolandırmıştı: Vefat edince davası düştü!

Galatasaray’ı dolandırmıştı: Vefat edince davası düştü!
06 Eylül 2023 - 16:05 borsagundem.com

Galatasaray'ı dolandırdığı gerekçesiyle yargılanan avukat Ayşegül Egemen'in hayatını kaybetmesi sonrası yargılandığı dava düştü.

Galatasaray Spor Kulübü'nü yakından ilgilendiren dolandırıcılık davasında yeni bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılı takıma bağlı şirketlerin avukatlığını yaptığı sırada dolandırıcılık suçu işleyerek şirketleri zarara uğrattığı öne sürülen avukat Ayşegül Egemen hakkındaki dava, yargılama aşamasında ölmesi sebebiyle düşürüldü.

Sabah'tan Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, avukat Ayşegül Egemen'in, bir kısım dava ve icra dosyalarını takip etmek üzere noter onaylı vekaletname ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği, Galatasaray Sportif Sınai Ticari Yatırımlar A.Ş'nin, Galatasaray Mağazacılık ve Perakendecilik A.Ş'nin ve Galatasaray İletişim ve Pazarlama Hizmetleri A.Ş'nin vekilliklerini üstlendiği aktarılmıştı.

22 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYORDU

Ayşegül Egemen'in İstanbul Adalet Sarayı'ndaki bazı davalar ve icra dosyalarıyla ilgili gerçeği yansıtmayan belgeler düzenlediği, Galatasaray'ın 4 şirketinden aldığı toplamda 427 bin 954 lirayı haksız yere uhdesinde tutarak bu şirketlerin zararına neden olduğu kaydedilmişti. İddianamede, avukat olduğu için hakkında kovuşturma izni alınan sanığın "nitelikli dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik" ve "güveni kötüye kullanmak" suçlarından 6 yıldan 22 yıla kadar hapsi isteniyordu.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya müşteki Galatasaray Futbol Kulübü Derneği adına bir avukat katıldı. Mahkeme Başkanı, nüfus kayıt sistemine göre sanık Ayşegül Egemen'in öldüğünü belirterek, ölümüne ilişkin belgenin dava dosyasına konduğunu bildirdi.

DAVA DOSYASI DÜŞÜRÜLDÜ

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Egemen'in 8 Haziran 2023'de ölmüş olması nedeniyle "güveni kötüye kullanma", "resmi belgede sahtecilik" ve "dolandırıcılık" suçlarından hakkında açılan kamu davasının düşürülmesine hükmetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF KALEKAPISI06 Eylül 2023 22:12

    GEÇ GELEN ADALET ADALET DEĞİL DİR.

  • AHMET ÖZBİLEN06 Eylül 2023 22:11

    Böyle kanun mu olur öldü diye nasıl dava düşer.Bence dava devam eder eğer suçun işlendiği kanıtlanır ise paranın peşine düşülür deliller ile para kaçırması var ise izi araştırılır o kişiden para tahsil edilir o da suça iştirak etmiş sayılmaz mı.