E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray'dan lidere geçit yok!---

Galatasaray'dan lidere geçit yok!

Galatasaray'dan lidere geçit yok!
02 Mart 2017 - 22:56 borsagundem.com

Galatasaray Odeabank THY Euroleague'de Abdi İpekçi'de konuk ettiği Real Madrid'i 87-84 yendi.

EuroLeague 24. hafta mücadelesinde Galatasaray Odeabank, lider Real Madrid’i evinde mağlup etti!

Karşılaşmaya Galatasaray Odeabank, Göksenin Köksal’dan gelen üçlükle başladı. Real Madrid’in ilk sayıları ise ilk iki dakika geçilirken Jonas Maciulis’ten geldi. İlk üç dakika geride kalırken Galatasaray’ın 6-4 skorda üstünlüğü vardı. İlk beş dakika geride kalırken ise Real Madrid skorda 9-10 üstündü. Bu bölümde Sergio Llull bulduğu beş sayıyla takımını öne geçiren isimdi. Vladimir Micov’dan gelen üçlük skoru 12’de eşitledi. Austin Daye’in turnikesi ise Galatasaray’ı yeniden öne geçirdi (14-12). Sinan Güler ve Micov’dan gelen iki sayılık basketler skoru ilk çeyreğin bitimine 2.25 kala 18-12 yaptı. Son bir buçuk dakikaya da Galatasaray 21-14 önde girdi. İlk çeyrek sonunda ise Galatasaray Odeabank’ın 25-20 üstünlüğü vardı.

İkinci çeyrek Ege Arar’dan gelen iki sayılık basketle başladı. İlk iki dakika 30-24 geçilirken Real Madrid adına Gustavo Ayon bu bölümde takımını sırtlayan isimdi. Jaycee Carroll’dan gelen üç sayılık isabet Real Madrid’i bu çeyrekte 5.27 kala yeniden öne geçirdi (33-34) ve Ergin Ataman molasına başvurdu. Mola dönüşü Tyus ve Diebler ile 5-0’lık seri üreten temsilcimiz yeniden 38-34 öne fırladı. İkinci çeyrekte son üç dakikaya 40-38 önde giren taraf da Galatasaray oldu. Son bir buçuk dakikaya girilirken skor 44-43’tü ve bu dönemde Jon Diebler ile Jaycee Carroll’ın karşılıklı düellosu vardı. İlk yarı Galatasaray’ın 49-46 üstünlüğüyle sonlandı.

Üçüncü çeyreğe Vlado Micov’dan gelen üçlükle başlayan temsilcimiz skoru 52-46 yaptı. Bu çeyreğe çok iyi başlayan Galatasaray ilk bir buçuk dakika sonunda skoru 57-48 yaptı. Real Madrid bu çeyreğin ilk dört dakikasında sadece 2 sayı üretebilirken Galatasaray’ın savunma sertliği oldukça yükseldi. Tibor Pleiss’tan gelen 2+1 ile skor 60-48 oldu ve Pablo Laso molasına gidildi. Austin Daye’den gelen üçlük skoru 65-50’ye getirirken maçtaki en büyük fark elde edilmiş oldu. Son üç buçuk dakikaya da 67-53’lük skorla girildi. Son 1.42’e girilirken ise skor 70-55 oldu ve Galatasaray’ın harika savunması devam etti. Jon Diebler’dan gelen üçlük farkı 18’e çıkarırken son çeyreğe temsilcimiz Galatasaray 73-60 önde girdi.

Son çeyreğe Real Madrid ilk iki dakikada bulduğu 7 sayıyla başladı ve bu bölüm 77-67 geçildi. İlk üç dakika sonunda ise fark bir anda dörde indi (80-76). Bu bölümde Luka Doncic sorumluluk alan isimdi ve takımını maça yeniden geri getirdi. Bu çeyrekte son beş dakikaya Galatasaray’ın 80-78’lik üstünlüğüyle girilse de momentumu arkasına alan taraf Real Madrid’di ve Anthony Randolph’ten gelen üçlük skoru 80-81 yaptı. Galatasaray hücumda skor üretme konusunda tamamen ambale olurken son üç dakikaya da Real önde girdi. Jaycee Carroll’ın süre biterken bulduğu üçlük skoru 80-84 yapsa da Jon Diebler hemen ona cevap verdi ve skoru 83-84 yaptı. Laso molasına gidilirken son 1.48’e girilmişti. Son bir dakikaya da bu skorla girilirken Galatasaray çok kritik bir hücumdan Tyus’un alley oop smacıyla dönünce Laso son molasını kullandı. Real Madrid mola dönüşünde top kaybı yaptı ve son 14 saniye kala top Galatasaray’daydı. Ergin Ataman son top için molasını kullandı. Austin Daye çizgiden ikide iki ile döndü. Son 11 saniyede Real
Madrid’i faul çizgisine götüren Galatasaray, kalan sürede farkı korudu ve sahadan galip ayrılan taraf oldu.

Galatasaray Odeabank’ta Austin Daye 20 sayı, Jon Diebler 17 sayı atarken Real Madrid’de Luka Doncic 13, Sergio Llull 10 sayı attılar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)