E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray'a bela oldu---

Galatasaray'a bela oldu

Galatasaray'a bela oldu
06 Aralık 2013 - 10:11 borsagundem.com

Sezon başında savunma oyuncusunu G.Saray’a satan Fransız ekibi, 16 haftada sadece 4 gol yerken üst üste 11 maçta da kalesinde gol görmedi

Galatasaray’da defans hattı eleştirilerin odağında yer alırken, en çok tartışılan isimlerin başında Aurelien Chedjou geliyor. Sezon başında Lille’den transfer edilen Kamerunlu stoper bir türlü beklenen performansı sergileyemedi. Buna karşılık eski takımı ise, Chedjou’yu gönderdikten sonra kalesini gole kapattı. Lille, 16. haftası tamamlanan Fransa 1. Ligi’nde sadece 4 gol yedi ve 11 haftadır gol izni vermedi. Bir de kupa maçı olmak üzere toplam 17 müsabakaya çıkan Fransız kulübü, Ligue 1 tarihinde en uzun süre kalesinde gol görmeyen Bordeaux’un 13 maçlık rekoruna da çok yaklaştı.

56 dakikada 1 gol yiyorlar

Defansif açıdan gösterilen üst düzey performans sonrası Lille’in, Chedjou’yu 6,2 milyon Euro’ya gönderip yerine Simon Kjaer’i 2,5 milyon Euro’ya transfer etmesi büyük bir transfer başarı olarak yorumlanıyor. Fransız ekibi, Chedjou’nun oynadığı 170 mücadelede 186 gol yerken; ortalama 83 dakikada bir golü kalesinde görmüştü. G.Saray ise Kamerunlu stoper ile çıktığı 15 maçta 24 gol yerken; ortalama 56 dakikada kalesinde 1 gol görmüş oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)