E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray yönetiminde kriz büyüyor---

Galatasaray yönetiminde kriz büyüyor

Galatasaray yönetiminde kriz büyüyor
22 Ağustos 2020 - 10:48 borsagundem.com

G.Saray Disiplin Kurulu’nun avukat üyesi Cengiz Akıncı,Nuray Dayı’nın kendisine söylediği ifadeler dışında savunmaya ek yapmadığını belirtirken Serdar Eder’i hedef aldı, disiplin kurulundan istifa ettiğini açıkladı

Galatasaray Disiplin Kurulu'ndaki ‘tertip düellosu' yeni bir aşamaya taşındı. Savcılığa şikâyette bulunan 32 yıllık kulüp üyesi Nuray Dayı'nın hedef aldığı Galatasaray Disiplin Kurulu'nun avukat üyesi Cengiz Akıncı, şu ifadeleri kullandı: “Serdar Eder'e açılan disiplin soruşturmasının nedeni, Nuray Dayı hakkındaki soruşturmaya tarafımdan müdahale edilmesinden değil, denetim kurulunun hazırladığı rapor ve yönetim kurulu kararından dolayıdır.”

Dolandırıcılık iddiası

“Yönetim kurulu tarafından hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılğı'na ‘dolandırıcılık' iddiasıyla suç duyurusunda bulunulan E.E. ve yine kulüpten ihraç edilen Nuray Dayı hakkında, Serdar Eder sicil kurulu başkanının denetim görevini yerine getirmemiştir. Bu nedenle TCK'nın 251 ve 252. maddeleri doğrultusunda işlem başlatılmıştır. Eder, tüzüğe aykırı olarak üyelik başvurusunda bulunanların imzalarını almaya şahsen gerek görmediğini de kabul etmiştir.”

Kurul başkanı istedi

“Disiplin kurulunun hukukçu üyesi olmam sebebiyle, kurul başkanının bilgisi ve şifahi istemiyle konuyu araştırmak için hem E.E.'yi hem de Nuray Dayı'yı aradım. Dayı, yazılı savunmasında yer alan bilgileri bana verdi; heyecandan elinin tutmadığını beyan ederek savunma metnini hazırlama hususunda yardımcı olmamı istedi. Açıklamalarını metin haline getirdim, kendimden bir ekleme yapmadım.”

‘Evrakta tahrifat var'

“Araştırmalar sonucunda Nuray Dayı, bazı makbuzlarda tahrifat yaptığı anlaşılınca tüzüğün 109. maddesi gereği üyelikten çıkarıldı. Ancak şahsen bu kararın alındığı disiplin kurulu toplantısına katılmadım ve bu karara imza atmadım. Eski kulüp genel sekreteri Mustafa Turgun'un ifşaatları ve denetim kurulu raporları sonrası tüm tüzük ihlallerinde Serdar Eder'in sorumlu olduğu kanaatine varıp görüşü email ile bildirdim.”

20 Ağustos'ta öğrendim

“Serdar Eder'in kulüp içindeki bağlantılarını kullanarak bu raporu elde ettiğini ve Nuray Dayı'ya şikâyet dilekçeleri hazırlatıp çeşitli mercilere verdiğini 20 Ağustos'taki disiplin kurulu toplantısı öncesi kulüp genel sekreteri Selçuk İren'den öğrendim. Galatasaray ve disiplin kurulunun zarar görmemesi adına istifa ettim. Divan kurulunda görevli olan Aykutalp Derkan'ın hukuki görüşte adının geçmemesine rağmen komploya dahil edilmesi ise çirkin ve düzeysiz bir iftiradır.”

Galatasaray'da korona vakası

 

Avrupa kupası sahibini buldu

 

Fenerbahçe, Sosa transferini resmen açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)