E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray: 2 – Beşiktaş: 1---

Galatasaray: 2 – Beşiktaş: 1

Galatasaray: 2 – Beşiktaş: 1
14 Mart 2022 - 20:03 borsagundem.com

Süper Lig'in 29. Haftası nefesleri kesen derbiye sahne oldu. Yüksek tempoda oynanan maçta Galatasaray Beşiktaş’ı 2-1 mağlup etti. 2 golün sahibi Kerem skora da imzasını attı.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftası dev bir derbiye sahne oldu. Galatasaray ile Beşiktaş, kozlarını Nef Stadı'nda paylaştı.

Galatasaray, ezeli rakibi karşısında özellikle ilk yarıda üstün bir oyun sergiledi ve sahadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı. Galatasaray'a 3 puan getiren golleri, 22 ve 32. dakikalarda Kerem Aktürkoğlu attı. 2 golün asisti de Mostafa Mohamed'den geldi.

Beşiktaş'ın tek sayısını ise 85. dakikada Rıdvan Yılmaz kaydetti.

Ligdeki son 4 maçında 3. galibiyetini alan ve bu sezon ilk kez derbi kazanan Galatasaray puanını 38'e yükseltti. Bu sonuçla Beşiktaş'ın ligdeki 9 maçlık yenilmezlik serisi ise sona erdi. Siyah-beyazlılar 45 puanda kaldı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'ndaki kritik derbiyi hakem Atilla Karaoğlan yönetti. Yardımcılıklarını ise Serkan Ok ile Candaş Elbil üstlendi. Dördüncü hakem olarak Mustafa Kürşad Filiz görev aldı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1.dakika Hakem Atilla Karaoğlan maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Beşiktaş başlıyor.

3. dakika Victor Nelsson'un sakatlığı nedeniyle oyun kısa bir süre duruyor.

4. dakika Valentin Rosier'in ceza sahası içi sağ çaprazda sol ayağıyla çektiği sert şutunda top yandan auta gidiyor.

8. dakika Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Patrick Van Aanholt'un ceza alanına gönderdiği ortasında Domagoj Vida kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

12. dakika Güven Yalçın'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği yerden ortasında Victor Nelsson topu uzaklaştırmayı başarıyor.

15. dakika Beşiktaş gole yaklaşıyor. Rachid Ghezzal'in sağ taraftan kullandığı kornerde ön direkte Necip Uysal'ın indiridiği topta arka direkte son anda Omar Elabdellaoui topu çizgiden çıkarıp kornere çelmeyi başarıyor.

18. dakika Galatasaray Kerem Aktürkoğlu ile gole yaklaşıyor. Ceza sahası çizgisinde Kerem Aktürkoğlu'nun sol çaprazdan yaptığı yerden plase vuruşta Ersin Destanoğlu topu son anda parmak uçlarıyla kornere çelmeyi başarıyor.

19. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Patrick Van Aanholt'un ceza alanına gönderdiği ortasında Victor Nelsson'un kafa vuruşu kaleci Ersin Destanoğlu'nda kalıyor.

22. dakika GOOOLL!! Galatasaray Kerem Aktürkoğlu'nun attığı gol ile Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçiyor. Ceza sahası sağ çaprazdan topla buluşan Mostafa Mohamed Necip Uysal'dan sıyrılıp topu sol tarafta uygun durumda olan Kerem Aktürkoğlu'na aktarıyor. Kerem Aktürkoğlu sol çaprazdan yaptığı gelişine vuruşta topu ağlarla buluşturuyor.

26. dakika Sol taraftan kullanılan kornerde Rachid Ghezzal'ın ortasında arka direkte Güven Yalçın'ın kafa vuruşunu kaleci Inaki Pena topu çelmeyi başarıyor.

32. dakika GOOOLL!! Galatasaray Kerem Aktürkoğlu'nunattığı gol ile Beşiktaş karşısında skoru 2-0 'a getiriyor. Sağ kanatta yaşanan ikili mücadelede Mostafa Mohamed Umut Meraş'tan kaptığı top sonrası bekletmeden ceza sahasına gönderdiği ortasında ön direkte Kerem Aktürkoğlu'nun kafa vuruşuyla top ağlara gidiyor.

33. dakika Gol sonrası karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan'a yoğun itirazları nedeniyle Rachid Ghezzal ve Ersin Destanoğlu sarı kart görüyor.

39. dakika Beşiktaş'ta iki oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Kenan Karaman oyundan çıkarken, Cyle Larin yerine giren isim oluyor. Güven Yalçın oyundan çıkarken, Michy Batshuayi yerine giren isim oluyor.

42. dakika Kerem Aktürkoğlu'nun defansın arkasına gönderdiğipasa hareketlenen Emre Kılınç için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

44. dakika Umut Meraş'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Victor Nelsson topu uzaklaştırıyor.

45+1. dakika Emre Kılınç'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Valentin Rosier topu uzaklaştırıyor.

45+3. dakika Hakem Atilla Karaoğlan ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

46. dakika Hakem Atilla Karaoğlan ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Galatasaray başlıyor.

46. dakika Galatasaray'da ilk oyuncu değişlikliği, Sofiane Feghouli oyundan çıkarken, Alexandru Cicaldau yerine giren isim oluyor.

48. dakika Beşiktaş ta üçüncü oyuncu değişlikliği, Atiba Hutchinson oyundan çıkarken, Josef De Souza yerine giren isim oluyor.

50. dakika Rachid Ghezzal'in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin yanından auta çıkıyor.

52. dakika Valentin Rosier'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında kalesini terkeden Inaki Pena tek yumruk ile topu uzaklaştırıyor.

54. dakika Beşiktaş Cyle Larin ile gole yaklaşıyor. Valentin Rosier'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında altıpasta Cyle Larin'in kafa vuruşunda top az farkla yandan auta gidiyor.

56. dakika Alexandru Cicaldau'nun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Necip Uysal'dan seken topu kapan Mostafa Mohamed sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda Domagoj Vida'nın müdahalesi ile top kornere çıkıyor.

60. dakika Cyle Larin'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Marcao topu uzaklaştırıyor.

64. dakika Sağ kanatta yaşanan ikili mücadele sırasında Josef De Souza, Alexandru Cicaldau'ya kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Atilla Karaoğlan tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

65. dakika Galatasaray Mostafa Mohamed ile ardarda gole çok yaklaşıyor. Josef De Souza'nın hatalı pası sonrası kaptırılan topta Kerem Aktürkoğlu'nun pasında Mostafa Mohamed ssol çaprazda kaleci Ersin Destanoğlu ile karşı karşıya kalıyor. Mostafa Mohamed'in şutunda kaleci Ersin Destanoğlu topu çelmeyi başarıyor.

67. dakika Galatasaray'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Omar Elabdellaoui oyundan çıkarken, Sacha Boey yerine giren isim oluyor.

68. dakika Galatasaray'da üçüncü ve dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mostafa Mohamed oyundan çıkarken, Bafetimbi Gomis yerine giren isim oluyor. Emre Kılınç oyundan çıkarken, Ryan Babel yerine giren isim oluyor.

68. dakika Oyundan çıkarken ağır hareket eden Mostafa Mohamed sarı kart görüyor.

74. dakika Can Bozdoğan'ın ara pasında topla buluşan Cyle Larin ceza sahası sol tarafta dar açıdan yaptığı vuruşta Marcao'nun müdahalesi ile top kornere çıkıyor.

76. dakika Sol taraftan kullanılan kornerde Rachid Ghezzal'ın ortasında top hiçbir takım arkadaşını bulmuyor ve Galatasaray savunması topu uzaklaştırıyor.

79. dakika Beşiktaş'ta dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Alex Teixeira oyundan çıkarken, Rıdvan Yılmaz yerine giren isim oluyor.

81. dakika Galatasaray'da beşinci ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Kerem Aktürkoğlu oyundan çıkarken, Ömer Bayram yerine giren isim oluyor.

82. dakika Rıdvan Yılmaz'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Victor Nelsson topu taca gönderiyor.

84. dakika Rachid Ghezzal'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Rıdvan Yılmaz'ın arka direkte yaptığı kafa vuruşu üstten auta gidiyor.

85. dakika GOOOLL!! Beşiktaş Rıdvan Yılmaz'ın attığı gol ile Galatasaray karşısında 2-1 farkı bire indiren golü atıyor. Sağ kanattan Rachid Ghezzal'in pasıyla topla buluşan Rıdvan Yılmaz şut açısı arayıp ceza sahası yayından sağ ayağıo ile yaptığı yerden vuruşta topu ağlara gönderiyor.

86. dakika Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Ömer Bayram, Rachid Ghezzal'e kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Atilla Karaoğlan tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

89. dakika Michy Batshuayi'nin ceza sahası yayından çektiği yerden şutunda Marcao'nun müdahalesi ile top uzaklaşıyor.

90. dakika Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 6 dakika ilave ediliyor.

90+4. dakika Bafetimbi Gomis'in ceza sahası sağ tarafta dar açıdan yaptığı vuruşta Necip Uysal  müdahale ediyor.

90+6. dakika Hakem Atilla Karaoğlan karşılaşmanın son düdüğünü çalıyor ve mücadele Galatasaray'ın 2-1'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

İŞTE İLK 11'LER

Galatasaray: Pena, Omar, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan, Berkan, Emre Kılınç, Kerem, Feghouli, Mostafa

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Necip, Vida, Umut, Atiba, Can, Ghezzal, Teixeira, Kenan, Güven

DERBİ NOTLARI

Beşiktaş'ın 9 maçlık yenilmezlik serisi sonlandı
Siyah-beyazlı takım, Süper Lig'de 9 maç sonra mağlup oldu. Ligin 19. haftasında İttifak Holding Konyaspor'a 1-0 kaybettikten sonra çıktığı 9 karşılaşmada 4 galibiyet ve 5 beraberlik alan siyah-beyazlı ekip, Galatasaray'a 2-1 yenilmekten kurtulamadı.

Deplasmandaki 5 maçlık yenilmezlik serisi de bitti
Beşiktaş, deplasmanda 5 maç sonra mağlubiyet yaşadı. Dış sahada son olarak İttifak Holding Konyaspor'a 1-0 yenilen siyah-beyazlı ekip, ardından rakip sahada çıktığı 5 maçta 2 galibiyet ve 3 beraberlik alıp, 9 puan toplamıştı.

Dış sahadaki puan kaybı 30'a çıktı
Siyah-beyazlı ekip, deplasmanda 11. kez kazanamadı. Bu sezon deplasmanda istediği sonuçlara ulaşmakta zorlanan ve sadece 3 kez kazanan Beşiktaş, dış sahada altışar beraberlik ve yenilgiyle 30 puan yitirdi.

Galatasaray deplasmanındaki galibiyet hasreti 5 maça çıktı
Siyah-beyazlı ekibin Galatasaray deplasmanındaki galibiyet hasreti 5 maça çıktı. Rakibini dış sahada son olarak 2016-2017 sezonunda 1-0 yenen Beşiktaş, sonraki 5 maçta 4 yenilgi ve bir beraberlikle sahadan ayrıldı.

Son 3 maçta 6 gol yedi
Sezonun ikinci yarısına savunmada iyi başlayan ve 7 maçta 4 gol yiyen Beşiktaş, son 3 maçta kalesini gole kapatamadı. Beşiktaş; Demir Grup Sivasspor (3-2), Medipol Başakşehir (2-2) ve Galatasaray karşısında kalesinde 6 gol gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 8,81
En Yüksek: 9,19
En Düşük: 8,80
Değişim -2,65 %
FK: 26,34
PD / DD: -5,04
İşlem Hacmi 416.864.294
Toplam Adet: 46.644.214
Ağırlıklı Ort.: 8,96
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)