E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemG20 Zirvesi'nin gündemi terör oldu---

G20 Zirvesi'nin gündemi terör oldu

G20 Zirvesi'nin gündemi terör oldu
14 Kasım 2015 - 21:36 borsagundem.com

Antalya'da başlayan G20 Liderler Zirvesi'nin ana gündemi, dün Paris'te düzenlenen saldırılar sonrası terör oldu

Antalya'da başlayan G20 Liderler Zirvesi, Paris'teki terörolayları gölgesinde başladı.

Sabah erken saatlerde zirvenin yapılacağı Antalya'nın Belek bölgesinde tam bir guvenlik alanı oluşturuldu. Bugünün en önemli toplantısı olan is dünyasının temsil edildiği B20'ye katılım oldukça fazlaydı. Salonda neredeyse oturucak yer bile kalmadı. Ancak toplantıya moral bozukluğu ve kafa karışıklığı hakimdi.

Acılış konuşmalarını yapan B20 Turkiye Yürütme Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuşmalarına Fransa halkına başsağlığı dileyerek başladılar. B20 oturumuna katılan konuklarda da durgunluk hakimdi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın gelişini iptal etmesi dışında G20 ajandasında pek bir değişiklik yaşanmadı. Herkes gündeme uydu, planladğı konulara değindi, ancak akıllar şok yaratan terör saldırısındaydı. B20'nin genel çerçevesinde sürdürülebilir büyüme, kalkınma ve altyapı yatırımları ön plana çıkarken, konuşmacıların hepsi ilk cümlelerinde terörü lanetledi. 

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabanci, B20 oturumunda, terörün diğer başlıkların önüne geçtiğinin altını çizdi.

İş adamı Sir Martin Sorrell ise uluslararasi terör kapsamında kuruluşların güven eksikliği yaşadığını söyledi. Hükümetlerin ise birey bazında olayları incelemesi gerektiğini kaydeden Sorrell, "Sosyal medya ise burada olayları anlatmada basarili oldugu. Fransa'da yaşanan terör olayları bundan sonra Avrupa Birliği'nin kararlarını ve mülteci sorununu nasıl etkileyecek, buna bakmak lazım" diye konuştu.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama olmak üzere, birçok lider Paris'teki saldırıyı kıdadı. Gün boyunca Türk ve yabancı iş adamlarından ve sivil toplum örgütlerinden de kınama mesajları gelmeye devam etti. 

Zirvede özellikle Pazar akşamı liderler tarafından masaya yatırılacak olan terör ve mülteci konuları da simdi her oturumun gayrı resmi konuşma ajandasına girdiği söylenebilir. Bunun yanı sıra, uluslararası terör konusu da liderlerin ikili görüşmelerinde birinci gündem maddesi olacak gibi gözüküyor.

Arzu Maliki

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)