E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemG20 protestoları karnaval havasında---

G20 protestoları karnaval havasında

G20 protestoları karnaval havasında
01 Aralık 2018 - 03:53 borsagundem.com

Buenos Aires sokakları, G20 protestoları ile adeta bir karnaval havasına büründü. Arjantin polisinin aldığı güvenlik tedbirleri sayesinde çatışma meydana gelmezken protestolarda renkli görüntüler sahnelendi

Ticaret savaşları, Rusya-Ukrayna krizi, Kaşıkçı cinayeti ve Suudi Veliaht Prens'in ilgisi, NAFTA ve Yemen gibi birçok sorunun dünya liderlerinin gündeminde olduğu G20 Zirvesi, barışçıl protesto gösterilerine de sahne oldu.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'in ev sahipliği yaptığı G20 zirvesinde protestolar toplantılardan önce başladı. Farklı protesto gruplar, "Halkın Zirvesi" adı altında sokağa çıktı. İlk gösteriler genelde barışçıl geçti.

Arjantin polisinin geniş güvenlik önlemleri sayesinde çatışma yaşanmazken, farklı gruplar, "Halkın Zirvesi" adı altında toplandı. Sokaklardan müzik sesleri yükseldi.

"Dünyanın sonu" adlı tiyatro topluluğu, G-20'ye karşı zombi performansı sergiledi.

Arjantin'de cunta döneminde yakınlarını kaybeden "Mayıs anneleri" de meydanda yerini aldı.

Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen son G-20 zirvesi polisle protestocular arasında şiddetli çatışmalara sahne olmuştu.

Ekonomik kriz nedeniyle benzer olayların sık sık yaşandığı Arjantin, Hamburg'daki sahnenin tekrarlanmaması için çok sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Arjantin hükümeti, zirvenin ilk gününü ulusal tatil ilan etti. Buenos Aires'lilere uzun bir hafta sonu tatili için kenti terk etmeleri çağrısı yaptı.

Göstericiler, Devlet Başkanı Mauricio Macri'nin politikalarını ve ülkenin ekonomik krizde olduğu bir dönemde G20 Liderler Zirvesi için yapılan harcamaları protesto etti.

Aktivistler, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve sol görüşlü partilerin oluşturduğu "G20-IMF Dışarı" grubu (Fuera G20-FMI) devletin ekonomik kriz nedeniyle yaptığı "kesintileri, borçlanmayı ve devlet baskısını" reddeden bir bildiri okudu.

Göstericiler ellerinde ABD Başkanı Donald Trump, IMF Başkanı Christine Lagarde ve Devlet Başkanı Macri'nin fotoğraflarının olduğu dövizler taşıdı.

Gösteride çantasında kesici alet, taş ve misket taşıyan 13 kişi tutuklandı. Gösteri olaysız sona erdi.

Arjantin'de son bir haftada G20'ye karşı 33 gösteri ve kültürel aktivite düzenlenirken, zirve için yaklaşık 40 milyon dolardan fazla para harcandığı tahmin ediliyor.

G20 Zirvesi'ne damga vuran kareler

 

Dünya G20 Zirvesi'ne kilitlendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)