E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFTC, 2 dev şirketin birleşmesine karşı harekete geçti---

FTC, 2 dev şirketin birleşmesine karşı harekete geçti

FTC, 2 dev şirketin birleşmesine karşı harekete geçti
27 Şubat 2024 - 01:02 borsagundem.com

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Kroger'in Albertsons'u 24,6 milyar dolara satın alma anlaşmasına karşı dava açarak, anlaşmanın rekabete zarar vereceğini ve tüketicilerin mağdur olacağını savundu.

ABD Federal Ticaret Komisyonu'ndan (FTC), süpermarket zinciri Kroger'in rakibi Albertsons'ı satın almak için yaptığı anlaşmaya ilişkin yapılan açıklamada, komisyonun ABD tarihinin en büyük süpermarket birleşmesine karşı dava açtığı bildirildi.

Kroger'in Albertsons'u 24,6 milyar dolara satın almasına ilişkin anlaşmanın rekabete aykırı olduğu belirtilen açıklamada, anlaşmanın Kroger ve Albertsons arasındaki rekabeti ortadan kaldıracağı, bunun da milyonlarca ABD'li için yiyecek ve diğer temel ev eşyalarında fiyatların yükselmesine yol açacağı kaydedildi.

Açıklamada, rekabetin ortadan kalkmasının aynı zamanda ürün ve hizmetlerin kalitesinin de düşmesine neden olacağı belirtilerek, tüketicilerin gıda alışverişi yapacakları yer konusundaki seçeneklerini de daraltacağı dile getirildi.

Anlaşmanın süpermarket çalışanlarına da zarar vereceğine işaret edilen açıklamada, çalışanların daha yüksek ücret, daha iyi sosyal haklar ve iyileştirilmiş çalışma koşulları elde etme olanağını tehdit edeceği aktarıldı.

Açıklamada, birleşmenin tamamlanması halinde Kroger ve Albertsons'un 5 binden fazla mağaza ile yaklaşık 4 bin perakende eczaneyi işleteceği ve 48 eyalette yaklaşık 700 bin kişiye istihdam sağlayacağı kaydedildi.

Kroger ve Albertsons, Ekim 2022'de birleşme anlaşmasına vardıklarını duyurmuştu. Birleşme anlaşması şartları uyarınca Kroger'in Albertsons'un tedavüldeki tüm hisselerini satın alacağı bildirilmişti.

Microsof'tan Fransız yapay zeka firması Mistral AI ile iş birliği

 

Rus şirket hisselerine 'yaptırım' darbesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)